Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Σοκολατένια μους αβοκάντου (Raw)

Αυτή η σοκολατένια μους από αβοκάντο είναι η σωτήρια σου, γιατί όχι μόνο δεν περιέχει ζάχαρη ή γάλα αλλά είναι και γεμάτη καλά λιπαρά από το αβοκάντο. 

Τα υλικά μας
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 4 κ.σ. σιρόπι αγαύης
  • 3 κ.σ. κάσιους ή καρύδια ή αμύγδαλα ή φουντουκιά.
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
Μπορείτε να το συνδυάσετε με ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω υλικά :
  • 1 κ.γ. τριμμένη πιπερόριζα (τζίντζερ)
  • Μία βανίλια
  • 1/4 κ.γ. τσίλι για αυτούς που αγαπάνε τα καυτερά
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού 
Εκτέλεση
  1. Αφαιρούμε την σάρκα από τα αβοκάντο και τα βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων με τα υπόλοιπα υλικά, χτυπάμε καλά.
  2. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και χτυπάμε όσο θέλουμε για να έχουμε μεγαλύτερα η μικρότερα κομμάτια, αν θέλουμε προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς στην μους για γαρνίρισμα και δεν τους χτυπάμε. 
  3. Το σιρόπι το προτείνω να το βάζετε κουταλιά κουταλιά για να ελέγξετε την γλυκύτητα.  
  4. Την αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες για να σμίξουν οι γεύσεις και για να παγώσει καλά.
Όπως είπε και η σοφή μαριλού δεν είναι μούσι είναι μους αβοκάντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.