Αυτή η σοκολατένια μους από αβοκάντο είναι η σωτήρια σου, γιατί όχι μόνο δεν περιέχει ζάχαρη ή γάλα αλλά είναι και γεμάτη καλά λιπαρά από το αβοκάντο.
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 2 κ.σ. κακάο
- 4 κ.σ. σιρόπι αγαύης
- 3 κ.σ. κάσιους ή καρύδια ή αμύγδαλα ή φουντουκιά.
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. τριμμένη πιπερόριζα (τζίντζερ)
- Μία βανίλια
- 1/4 κ.γ. τσίλι για αυτούς που αγαπάνε τα καυτερά
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε την σάρκα από τα αβοκάντο και τα βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων με τα υπόλοιπα υλικά, χτυπάμε καλά.
- Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και χτυπάμε όσο θέλουμε για να έχουμε μεγαλύτερα η μικρότερα κομμάτια, αν θέλουμε προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς στην μους για γαρνίρισμα και δεν τους χτυπάμε.
- Το σιρόπι το προτείνω να το βάζετε κουταλιά κουταλιά για να ελέγξετε την γλυκύτητα.
- Την αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες για να σμίξουν οι γεύσεις και για να παγώσει καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.