Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Κοκκινιστό σόγιας με κεμπάπ

Υλικά για 4 άτομα :

  • 200 γρ. κεμπάπ ή φιλετάκια σόγιας, 
  • 4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο , 
  • 5 κ.σ. πάστα ντομάτας , 
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα, 
  • 1 κολοκυθάκια, 
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 
  • αλάτι 
  • πιπέρι , 
  • 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
  • 1 κόκκο μπαχάρι (προαιρετικά)
  • 1/2 κ.γ. κύμινο ή μείγμα μπαχαρικών (προαιρετικά)

Προετοιμασία:

  1. Βράζουμε το κεμπάπ σε νερό ή ζωμό λαχανικών για 10 λεπτά, και τα βάζουμε στην άκρη. 
  2. Εν τω μεταξύ, τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτουμε τα καρότα και κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους και προσθέστε την πάστα ντομάτας . 
  3. Προσθέστε 50 ml νερό, αλάτι , πιπέρι και κόκκινο πιπέρι και σιγοβράστε καλυμμένα με το καπάκι για 10 λεπτά , ανακατεύοντας κατά διαστήματα . 
  4. Στη συνέχεια ανακατέψτε τα όλα μαζί με ράβδο-μπλέντερ. Λάβετε υπόψη ότι η σόγια δεν έχει γεύση , και η γεύση του κοκκινιστού σας εξαρτάται από τα μπαχαρικά. Θα πρέπει να να έχει άφθονο αλάτι ή σάλτσα σόγιας ή 1 κ.γ. ζωμό λαχανικών σε σκόνη και πιπέρι.
  5. Στραγγίξτε τα κεμπάπ και προσθέστε τα στη σάλτσα , ανακατέψτε τα όλα καλά και μαγειρέψτε το λίγα λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.