Υλικά για 4 άτομα :
Προετοιμασία:
- 200 γρ. κεμπάπ ή φιλετάκια σόγιας,
- 4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ,
- 5 κ.σ. πάστα ντομάτας ,
- 2 καρότα ψιλοκομμένα,
- 1 κολοκυθάκια,
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
- αλάτι
- πιπέρι ,
- 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
- 1 κόκκο μπαχάρι (προαιρετικά)
- 1/2 κ.γ. κύμινο ή μείγμα μπαχαρικών (προαιρετικά)
Προετοιμασία:
- Βράζουμε το κεμπάπ σε νερό ή ζωμό λαχανικών για 10 λεπτά, και τα βάζουμε στην άκρη.
- Εν τω μεταξύ, τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτουμε τα καρότα και κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους και προσθέστε την πάστα ντομάτας .
- Προσθέστε 50 ml νερό, αλάτι , πιπέρι και κόκκινο πιπέρι και σιγοβράστε καλυμμένα με το καπάκι για 10 λεπτά , ανακατεύοντας κατά διαστήματα .
- Στη συνέχεια ανακατέψτε τα όλα μαζί με ράβδο-μπλέντερ. Λάβετε υπόψη ότι η σόγια δεν έχει γεύση , και η γεύση του κοκκινιστού σας εξαρτάται από τα μπαχαρικά. Θα πρέπει να να έχει άφθονο αλάτι ή σάλτσα σόγιας ή 1 κ.γ. ζωμό λαχανικών σε σκόνη και πιπέρι.
- Στραγγίξτε τα κεμπάπ και προσθέστε τα στη σάλτσα , ανακατέψτε τα όλα καλά και μαγειρέψτε το λίγα λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.