- 500 γρ μανιτάρια (εγώ έβαλα αγάρικα και τα έκοψα στην μέση)
- 1 κούπα ερυθρό οίνο
- 2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
- 20 κρεμμυδάκια κοκκάρια καθαρισμένα (περίπου 1/2 - 1 κιλό)
- 200 ml ελαιόλαδο
- 3 μικρές σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες ολόκληρες
- 3 δαφνόφυλλα
- 3 μπαχάρια
- 1/2 ξυλάκι κανέλα
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- Αλάτι (δοκιμάστε και προσθέστε σταδιακά όσο σας αρέσει)
- Ολόκληρο μαύρο πιπέρι (περίπου 1/2 - 1 κ.γ.)
- 1/2 κούπα νερό ή 200 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
- 1 κ.γ. γκαράμ μασάλα (προαϊρετικά)
- 1 κ.γ. πάπρικα + 1 πρέζα καυτερό κόκκινο πιπέρι (προαϊρετικά)
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια μας είτε μία βρεγμένη πετσέτα ή χαρτί κουζίνας ή τα ξεφλουδίζουμε, είναι πολύ εύκολο, τραβάμε την φλούδα τους από τους κέντρο προς τα έξω.
- Σε μία κατσαρόλα που καίει ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα δαφνόφυλλα, τα μπαχαρικά, φρεσκοκομμένο πιπέρι, τα σκόρδα και τα κρεμμύδια για περίπου 2 λεπτά.
- Μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε για περίπου άλλα 5 λεπτά και σβήνουμε με τον οίνο.
- Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, την ζάχαρη και μισή κούπα νερό
(τα μανιτάρια θα βγάλουν και αυτά νερό). - Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση και μετά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία για να σιγοβράσει.
- Όταν η σάλτσα μας μελώσει το φαγητό είναι έτοιμο, το σερβίρουμε σαν το κανονικό στιφάδο, με συνοδεία ρυζιού, μακαρονιών ή με πατάτες τηγανητές.
Συμβουλές:
- Μην πλύνετε τα μανιτάρια με νερό επειδή θα το ρουφήξουν σαν σπόγγοι και θα το βγάλουν στο φαγητό σας.
- Εάν το δείτε ότι δεν θέλει νερό παραλείψτε το, και εάν χρειαστεί τότε βάλτε το!
Καλό θα είναι το νερό να είναι βραστό ή ζεστό για να μην σταματήσει το μαγείρεμα. - Μην το ανακατεύετε πολύ για να μην διαλυθούν τα κρομμύδια και τα μανιτάρια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.