Συστατικά
- 1 κούπα ψιλό κουσκούς
- 1 κούπα γάλα καρύδας
- 1/2 κούπα τεμαχισμένα αμύγδαλα, καβουρδισμένα
- 1/2 κούπα τριμμένη καρύδα + 2 κ.σ. βραστό νερό + 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης
- 1/4 κούπας αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης
- Λίγο αλάτι
- Ανακατέψτε σε ένα μπωλ τη 1/2 κούπα τριμμένη καρύδα, τα 2 κ.σ. βραστό νερό, και 1 κ.σ. άχνη ζάχαρη ή σιρόπι αγαύης, και αφήστε τη να ενυδατωθεί.
- Ψήστε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό, στη συνέχεια, ανακατέψτε μεσα σε αυτά και τη τριμμένη καρύδα ανακατεύοντας συνεχώς για άλλο ένα λεπτό έως ότου καβουρντιστούν ελαφρά και βγάλουν το άρωμα τους. (προσοχή γιατί οι ξηροί καρποί καίγονται εύκολα και γρήγορα) Αφαιρέστε τα απο τη φωτιά και βάλτε τα στην άκρη.
- Σωτάρετε το κουσκούς σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας κάθε λεπτό.
- Ρίξτε το γάλα καρύδας σε μια μικρή κατσαρόλα και ζεστάνετε το, αλλά μη το βράσετε.
- Προσθέστε το κουσκούς, το σιρόπι αγαύης και λίγο αλάτι και ανακατέψτε γρήγορα.
- Σκεπάστε την κατσαρόλα και βγάλτε από τη φωτιά, αφήστε το για 15 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού, το κουσκούς θα απορροφήσει το υγρό. Μόλις το κουσκούς έχει απορροφήσει όλο το υγρό, προσθέστε τα αμύγδαλα, τα βερίκοκα, και τη τριμμένη καρύδα. (Αν το θέλετε πιο γλυκό μη διστάσετε να προσθέσετε λίγο περισσότερο σιρόπι στο τέλος!)
* Αντί να τα καβουρντίσετε όλα, μπορείτε πιο απλά να μουλιάσετε μέσα σε βραστό νερό με αναλογία 1:1 το ψιλό κουσκούς μαζί με το γλυκαντικό, και μόλις φουσκώσει να προσθέσετε τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.