Υλικά για τη βάση:
- 1 1/2 κούπα αμύγδαλα
- 1/2 κούπα τριμμένη καρύδα
- 100 γρ. χουρμάδες σε πάστα
- 1/4 κ.γ φυσική βανίλλια
- λίγο θαλασσινό αλάτι
- Βάλτε σε ένα μούλτι τα αμύγδαλα και αλέστε τα μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Προσθέστε και την καρύδα και αναμείξτε την με τη σκόνη αμυγδάλου.
- Φτιάξτε τη πάστα από χουρμάδες. Απλά χτυπάτε τους χουρμάδες με ελάχιστο νερό στο μπλέντερ.
- Προσθέστε τέλος όλα τα υλικά μαζί και χτυπήστε τα μέχρι να ανακατευτούν καλά .
- Απλώστε το μείγμα σε ένα κυλινδρικό τσέρκι 25εκ και πιέστε το ελαφρά και ομοιόμορφα με τα δάχτυλα.
- 3 κούπες μουλιασμένα κάσιους
- 1 1/2 κούπα γάλα καρύδας
- 1 κούπα χυμό λεμονιού
- 3/4 της κούπας σιρόπι αγάυης
- 3/4 της κούπας ωμό λάδι καρύδας
- 3 κ.σ μη γενετικά τροποποιημένη λεκιθίνη
- 2 κ.γ σκόνη φυσικής βανίλιας
- 1/4 κ.γ θαλασσινό αλάτι
Παρασκευή:
- Βάλτε τα κάσιους, το γάλα καρύδας, το χυμό λεμονιού, το σιρόπι αγαύης, την βανίλια και το αλάτι σε ένα δυνατό μπλέντερ και χτυπήστε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Προσθέστε στο τέλος το λάδι καρύδας και την λεκιθίνη και αναμείξτε ξανά.
- Ρίξτε το μείγμα πάνω από τη βάση και βάλτε τη τούρτα στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.