Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Λεμονόπιτα με κρέμα λεμόνι-καρύδα (Raw)

Υλικά για τη βάση:
  • 1 1/2 κούπα αμύγδαλα
  • 1/2 κούπα τριμμένη καρύδα
  • 100 γρ. χουρμάδες σε πάστα 
  • 1/4 κ.γ φυσική βανίλλια
  • λίγο θαλασσινό αλάτι
Παρασκεύη:
  1. Βάλτε σε ένα μούλτι τα αμύγδαλα και αλέστε τα μέχρι να γίνουν σκόνη. 
  2. Προσθέστε και την καρύδα και αναμείξτε την με τη σκόνη αμυγδάλου. 
  3. Φτιάξτε τη πάστα από χουρμάδες. Απλά χτυπάτε τους χουρμάδες με ελάχιστο νερό στο μπλέντερ. 
  4. Προσθέστε τέλος όλα τα υλικά μαζί και χτυπήστε τα μέχρι να ανακατευτούν καλά . 
  5. Απλώστε το μείγμα σε ένα κυλινδρικό τσέρκι 25εκ και πιέστε το ελαφρά και ομοιόμορφα με τα δάχτυλα.
Υλικά για την κρέμα λεμόνι-καρύδα:
  • 3 κούπες μουλιασμένα κάσιους
  • 1 1/2 κούπα γάλα καρύδας
  • 1 κούπα χυμό λεμονιού
  • 3/4 της κούπας σιρόπι αγάυης
  • 3/4 της κούπας ωμό λάδι καρύδας
  • 3 κ.σ μη γενετικά τροποποιημένη λεκιθίνη
  • 2 κ.γ σκόνη φυσικής βανίλιας
  • 1/4 κ.γ θαλασσινό αλάτι
Παρασκευή:
  1. Βάλτε τα κάσιους, το γάλα καρύδας, το χυμό λεμονιού, το σιρόπι αγαύης, την βανίλια και το αλάτι σε ένα δυνατό μπλέντερ και χτυπήστε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. 
  2. Προσθέστε στο τέλος το λάδι καρύδας και την λεκιθίνη και αναμείξτε ξανά. 
  3. Ρίξτε το μείγμα πάνω από τη βάση και βάλτε τη τούρτα στο ψυγείο για 8 ώρες τουλάχιστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.