ΥΛΙΚΑ:
- 1 κ.σ. λάδι ελιάς
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 5 κρεμμυδάκια, λευκό και πράσινο μέρος, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- 2 κονσέρβες των 400 γρ. ελαφρύ γάλα καρύδας
- 1 ½ κούπα γάλα ρυζιού
- 450 γρ. κατεψυγμένο καλαμπόκι
- 2 κ.γ. σκόνη κάρι
- ¼ κ.γ. πάστα ταϊλανδέζικου κόκκινου κάρυ (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. αλάτι (ή δοκιμάστε και βάλτε)
- ½ κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο ή μαιντανό
ΟΔΗΓΙΕΣ:
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα λευκά τμήματα
απο τα τα κρεμμυδάκια, και την πιπεριά. Σοτάρετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά
μέχρι να μαλακώσουν και να κοκκινήσουν, για περίπου 2 λεπτά.
2. Προσθέστε το γάλα καρύδας, το γάλα ρυζιού, το καλαμπόκι, τη σκόνη κάρι, και το πράσινο
μέρος απο τα κρεμμυδάκια. Εάν χρησιμοποιείτε πάστα κάρυ, διαλύστε τη πρώτα σε μια μικρή ποσότητα νερού πριν τη βάλετε στη σούπα.
3. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε με το καπάκι και σιγοβράστε τη για για 5 λεπτά. Αλατίστε τη και κατεβάστε τη από τη φωτιά.
4. Σερβίρετε προσθέτοντας φρέσκο κόλλιανδρο ή μαιντανό για επικάλυψη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.