Υλικά για 4 άτομα:
- 150 γρ. ξερά φιλετάκια ή κεμπάπ σόγιας
- 1/3 κ.γ. κύμινο
- 1/3 κ.γ. κόλιανδρο
- 1/3 κ.γ. κάρυ
- 1 πρέζα σκόνη τσίλι (καγιέν)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος καρύδας ή ρυζιού ή σόγιας
- λάδι
- σάλτσα σόγιας (ή αλάτι)
- Μουλιάστε και βράστε σε ζωμό λαχανικών ή αλατισμένο νερό τα φιλετάκια σόγιας (προτείνω ζωμό λαχανικών), για περίπου 15 λεπτά, αφήστε τα να κρυώσουν για λίγο και στραγγίξτε τα καλά.
- Βάλτε μερικές κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και τις ψιλοκομμένες ή λιωμένες σκελίδες σκόρδου, προσθέστε τα μπαχαρικά, και μετά από ένα λεπτό τα στραγγισμένα φιλετάκια σόγιας.
- Ροδίστε τα ελαφρά και στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος.
- Δοκιμάστε και προσθέστε όση σάλτσα σόγιας θέλετε σταδιακά, μαγειρέψτε για περίπου 20 λεπτά, και το αποτέλεσμα πρέπει να είναι αυτό:
Ο συνδυασμός των γεύσεων μαζί με τη σάλτσα σόγιας είναι μοναδικός, προτιμώ τη σάλτσα σόγιας αντί για αλάτι, μαζί με τη καρύδα και τα μπαχαρικά δημιουργεί ένα μοναδικό άρωμα που σε συνδυασμό με ένα απλό πουρέ θα σας δώσει ένα απολαυστικό και νόστιμο πιάτο! Καλή όρεξη.
Η αγαπημενη μου συνταγη με φιλετακια σογιας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σου αρεσει.
Διαγραφή