Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Σεϊτάν με γλυκόξινη σάλτσα ανανά

Υλικά (για 2 άτομα):

Για τη γλυκόξινη σάλτσα:
  • 4 κ.σ. κέτσαπ
  • 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ξύδι κρασιού
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 πρέζα τζίντζερ σε σκόνη ή φρέσκο
Για το σεϊτάν:
  • 250 γρ. σεϊτάν
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.σ. κορν φλάουρ (νισεστέ)
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • ηλιέλαιο ή σογιέλαιο
  • 1/2 κίτρινη πιπεριά
  • 1/2 πράσο
  • 3 φέτες ανανά σε κονσέρβα
  • 1 μήλο granny smith 
Παρασκευή:
  1. Προετοιμάστε την γλυκόξινη σάλτσα, ανακατέψτε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε το να πάρει βράση. Όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές, μέχρι η σάλτσα να πυκνώσει και αφήστε τη στην άκρη.
  2. Κόψτε το seitan σε μικρούς κύβους, τοποθετήστε το σε ένα πιάτο και αλευρώστε το με το μείγμα του νισεστέ, αλευριού και της μιάς πρέζας αλατιού.
  3. Βάλτε δύο κ.σ. λάδι σε ένα γουόκ και κοκκινήστε το από όλες τις πλευρές, για περίπου δέκα λεπτά. Όταν ροδίσουν, βγάλτε τα από το τηγάνι και αφήστε τα στην άκρη.
  4. Κόψτε την πιπεριά και το μήλο και το πράσο. Βάλτε περισσότερο λάδι στο wok (αν το λάδι απο το σειτάν κάηκε πετάξτε το), ρίξτε τη πιπεριά, το πράσο και το μήλο και στη συνέχεια προσθέστε λίγο νερό τόσο ώστε να καλυφθούν και σιγοβράστε για περίπου 15-20 λεπτά.
  5. Τέλος προσθέστε το ψιλοκομμένο ανανά, το σεϊτάν και τη σάλτσα και ανακατέψτε τα, τηγανίστε για 1 λεπτό ακόμα.
  6. Σερβίρετε ζεστό, μαζί με λευκό ρύζι Ταϊλάνδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.