- 3 κούπες βρασμένα φασόλια μπαρμπούνια ή κόκκινα ή Pinto
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 ψιλοκομμένο φρέσκο σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη φρέσκια καυτερή ή γλυκιά πιπεριά (1/2 jalapeno)
- 1 κ.γ. κύμινο τριμμένο
- 2 κ.γ. κολίανδρο τριμμένο
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. Braggs αμινοξέα ή σάλτσα σόγιας (προαιρετικά)
- 1/4 κούπας σάλτσα ντομάτας (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Λιώστε τα φασόλια με ένα εργαλείο για πουρέ ή σε ένα μούλτι (επεξεργαστή τροφίμων), εαν χρειαστεί προσθέστε αρκετό νερό απο αυτό που βράσανε τα φασόλια, έτσι ώστε να γίνει μια λεία πάστα.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά σε ένα κατσαρολάκι.
- Προσθέστε το ψιλοκομμένο φρέσκο σκόρδο, τη πιπεριά, και τα μπαχαρικά.
- Σοτάρουμε για 5 λεπτά ή μέχρι το σκόρδο να αρχίσει να παίρνει χρώμα.
- Προσθέστε την πάστα φασολιών στο κατσαρολάκι μαζί με τα μπαχαρικά.
- Προσθήκη τα αμινοξέα Braggs ή τη σάλτσα σόγιας και τη σάλτσα τομάτας, εαν βάλετε, και αλάτι.
- Απλώστε το πουρέ απο τα φασόλια σε ένα προθερμασμένο tortillas, πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαρούλι, ντομάτα, γουακαμόλε, φυτικό τριμμένο τυρί και ξινή κρέμα ανακαρδίου, ελιές, και σάλτσα τομάτας.
- Διπλώστε τις πλευρές της πίτας, τυλίξτε τη και σερβίρετε.
Ο πουρές φασολιών είναι ιδανικός για ντιπ ή για άλειμα σε σάντουϊτς.
Πώς να βράσετε τα φασόλια:
- Για να μαγειρέψετε τα φασόλια μουλιάστε τα για 8 ώρες ή απο βραδίς, ξεπλύνετε τα, σκεπάστε τα με κρύο νερό (χωρίς αλάτι).
- Βράστε τα, και αφαιρέστε τον αφρό που θα βγάλουν, σκεπάστε τα και σιγοβράστε τα για 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό που βράσανε
Εάν πρόκειται να μουλιάσετε και να βράσετε φασόλια τότε μπορείτε να βάλετε παραπάνω και να τα καταψύξετε μέσα σε σακουλάκια τροφίμων, έτσι θα έχετε εύκολα και γρήγορα, βρασμένα φασόλια για να προσθέσετε σε σούπες και άλλα φαγητά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.