Υλικά για 30 ντολμάδες:
Υλικά για τη γέμιση:
Για τη γέμιση:
Υλικά για τη γέμιση:
- 500 γρ. μανιτάρια λευκά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 1 κούπα καφέ ρύζι
- Αλάτι, δοκιμάστε εαν θέλει περισσότερο
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. ξηρό θυμάρι
- 1/2 κ.γ. κόλιανδρο
- 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα
- 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
- Αλέστε τα μανιτάρια και τα καρότα στο μούλτι και αφήστε τα στην ακρη.
- Μουλιάστε το καφέ ρύζι σε 1/2 κούπα νερό για 15 λεπτά.
- Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 5 λεπτά.
- Προσθέστε το μείγμα μανιταριού-καρότου στην κατσαρόλα και σοτάρετε για άλλα 10 λεπτά.
- Προσθέστε το ρύζι (χωρίς να το στραγγίξετε) μαζί με 1/2 κούπα νερό. Ανακατέψτε και αφήνετε το μείγμα να βράσει για 10 λεπτά ή μέχρι να απορροφήσει σχεδόν όλα τα περιττά υγρά. Δεν χρειάζεται να μαγειρευτεί, απλά να απορροφήσει όλα τα υγρά.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και τα μπαχαρικά. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Χωρίστε τα φύλλα λάχανου (κόψτε το σκληρό μέρος του κάθε φύλλου) και κάντε τα ρολά προσθέτοντας περίπου 1 κ.σ. γέμιση σε κάθε κύλινδρο. Ψιλοκόψτε τα υπόλοιπα σκληρά μέρη των φύλλων του λάχανου. Τοποθετήστε τα στον πάτο ενός μεγάλου ταψιού.
- Βάλτε τα ρολά στο τηγάνι πάνω από τα σκληρά κομμάτια λάχανου. Τοποθετήστε τα περιμετρικά γύρω από τη κατσαρόλα μέχρι να γεμίσει.
- Προσθέστε τα φύλλα δάφνης και πασπαλίστε με πάπρικα.
- Καλύψτε με κάποια ψιλοκομμένα φύλλα λάχανου.
- Προσθέστε νερό μέχρι να καλυφθούν όλα τα ρολά.
- Τοποθετήστε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 1/2 ώρα. Ελέγχετε το φαγητό κάθε μισή ώρα και εαν χρειαστεί, προσθέσετε περισσότερο νερό. Μισή ώρα πριν να είναι έτοιμο, προσθέστε τον πελτέ,κλείστε το φούρνο, και αφήστε το να σιγομαγειρευτεί.
- Σερβίρετε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.