Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Ντολμάδες με λάχανο τουρσί, γεμιστοί με μανιτάρια

Υλικά για 30 ντολμάδες:
  • 1 μεγάλο λάχανο τουρσί
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • 1/2 κούπα πελτέ ντομάτας
Υλικά για τη γέμιση:
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1 κούπα καφέ ρύζι
  • Αλάτι, δοκιμάστε εαν θέλει περισσότερο 
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. ξηρό θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. κόλιανδρο
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο

Μαϊντανός δέσμη
Οδηγίες:

Για τη γέμιση:

  1. Αλέστε τα μανιτάρια και τα καρότα στο μούλτι και αφήστε τα στην ακρη.
  2. Μουλιάστε το καφέ ρύζι σε 1/2 κούπα νερό για 15 λεπτά.
  3. Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
  4. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 5 λεπτά.
  5. Προσθέστε το μείγμα μανιταριού-καρότου στην κατσαρόλα και σοτάρετε για άλλα 10 λεπτά.
  6. Προσθέστε το ρύζι (χωρίς να το στραγγίξετε) μαζί με 1/2 κούπα νερό. Ανακατέψτε και αφήνετε το μείγμα να βράσει για 10 λεπτά ή μέχρι να απορροφήσει σχεδόν όλα τα περιττά υγρά. Δεν χρειάζεται να μαγειρευτεί, απλά να απορροφήσει όλα τα υγρά.
  7. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και τα μπαχαρικά. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά.
Για τη συναρμολόγηση:
    Πώς να κάνετε Ντολμάς ή λαχανοντολμάδες
  1. Χωρίστε τα φύλλα λάχανου (κόψτε το σκληρό μέρος του κάθε φύλλου) και κάντε τα ρολά προσθέτοντας περίπου 1 κ.σ. γέμιση σε κάθε κύλινδρο. Ψιλοκόψτε τα υπόλοιπα σκληρά μέρη των φύλλων του λάχανου. Τοποθετήστε τα στον πάτο ενός μεγάλου ταψιού.
  2. Βάλτε τα ρολά στο τηγάνι πάνω από τα σκληρά κομμάτια λάχανου. Τοποθετήστε τα περιμετρικά γύρω από τη κατσαρόλα μέχρι να γεμίσει.
  3. Προσθέστε τα φύλλα δάφνης και πασπαλίστε με πάπρικα.
  4. Καλύψτε με κάποια ψιλοκομμένα φύλλα λάχανου.
  5. Προσθέστε νερό μέχρι να καλυφθούν όλα τα ρολά.
  6. Τοποθετήστε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 1/2 ώρα. Ελέγχετε το φαγητό κάθε μισή ώρα και εαν χρειαστεί, προσθέσετε περισσότερο νερό. Μισή ώρα πριν να είναι έτοιμο, προσθέστε τον πελτέ,κλείστε το φούρνο, και αφήστε το να σιγομαγειρευτεί.
  7. Σερβίρετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.