Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Βίδες με μανιτάρια και θυμάρι

Υλικά: 
  • 500 γραμμάρια βίδες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
  • 1 πακέτο(500 γρ.) φρέσκα μανιτάρια κομμένα στα 4 
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες στην πρέσα σκόρδου
  • 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ, λάδι
  • Αλάτι
  • 1 κοφτό κ.γ. θυμάρι
  • 1/2 κούπα κρασί λευκό
  • Φυτική κρέμα γάλακτος ή παχύρευστο φυτικό γάλα



  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ. ρίγανη (προαιρετικά)

Παρασκευή:
  1. Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε καυτό νερό. 
  2. Κατά τη διάρκεια ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια να σοταριστούν και να μαλακώσουν. 
  3. Μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το θυμάρι και αλάτι. 
  4. Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί. 
  5. Αφήνουμε στο τηγάνι να εξατμιστεί το αλκοόλ. 
  6. Εν τω μεταξύ οι βίδες θα έχουν βράσει. Τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια. 
  7. Προσθέτουμε ελάχιστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. 
  8. Στο τέλος ελέγχουμε αν το φαγητό μας είναι εντάξει στο αλάτι και σερβίρουμε!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.