Υλικά:
- 500 γραμμάρια βίδες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
- 1 πακέτο(500 γρ.) φρέσκα μανιτάρια κομμένα στα 4
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες στην πρέσα σκόρδου
- 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ, λάδι
- Αλάτι
- 1 κοφτό κ.γ. θυμάρι
- 1/2 κούπα κρασί λευκό
- Φυτική κρέμα γάλακτος ή παχύρευστο φυτικό γάλα
- 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. ρίγανη (προαιρετικά)
Παρασκευή:
- Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε καυτό νερό.
- Κατά τη διάρκεια ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια να σοταριστούν και να μαλακώσουν.
- Μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το θυμάρι και αλάτι.
- Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε στο τηγάνι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Εν τω μεταξύ οι βίδες θα έχουν βράσει. Τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια.
- Προσθέτουμε ελάχιστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Στο τέλος ελέγχουμε αν το φαγητό μας είναι εντάξει στο αλάτι και σερβίρουμε!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.