Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Καπαμάς μπρόκολου με τομάτα και καρότο


Υλικά:
  • 1 μπρόκολο (2 ματσάκια)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 4 καρότα
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια του 1 εκ. 
  • 2-3 κλωναράκια άνιθο
  • ⅔ φλ. ελαιόλαδο
  • 3 καυτερές πιπερίτσες
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. πελτέ τομάτας (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το σοτάρουμε ελαφρά για 4-5 λεπτά. 
  2. Προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και αφού σοταριστούν και αυτά για άλλα 2-3 λεπτά ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μπουκετάκια από το μπρόκολο. 
  3. Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα για 1-2 λεπτά και μετά προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σκεπασμένο για 5-6 λεπτά. 
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τις κομμένες ντομάτες, τις καυτέρές πιπερίτσες, αλάτι και λίγο πιπέρι. 
  5. Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 5 λεπτά ακόμα, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. 
  6. Μετά από 1 λεπτό περίπου τραβάμε το φαγητό από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.