Υλικά:
- 1 μπρόκολο (2 ματσάκια)
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 4 καρότα
- 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια του 1 εκ.
- 2-3 κλωναράκια άνιθο
- ⅔ φλ. ελαιόλαδο
- 3 καυτερές πιπερίτσες
- αλάτι
- 2 κ.σ. πελτέ τομάτας (προαιρετικά)
Παρασκευή:
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το σοτάρουμε ελαφρά για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και αφού σοταριστούν και αυτά για άλλα 2-3 λεπτά ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μπουκετάκια από το μπρόκολο.
- Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα για 1-2 λεπτά και μετά προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σκεπασμένο για 5-6 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τις κομμένες ντομάτες, τις καυτέρές πιπερίτσες, αλάτι και λίγο πιπέρι.
- Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 5 λεπτά ακόμα, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Μετά από 1 λεπτό περίπου τραβάμε το φαγητό από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.