Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Πίτα του βοσκού

Συστατικά:
  • 1 κιλό πατάτες με κόκκινη φλούδα ή κανονικές 
  • 100 γρ. κιμά σόγιας
  • 1 κιλό μικρά λευκά μανιτάρια αγάρικα
  • 1 καρότο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο ή σπόρους τσία + 6 κ.σ. νερό ή 4 κ.σ. νιφάδες διατροφική μαγιάς
  • Αλάτι, δοκιμάστε και δείτε πόσο θέλει
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.σ. ξηρό θυμάρι ή ρίγανη
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο ή μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 1/4 κ.γ. μπούκουβο (προαιρετικά)
Πίτα χορτοφάγος Μανιτάρι ποιμένα
Οδηγίες:
  1. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και βάλτε τις σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη με νερό. Βράστε τις μέχρι να μαλακώσουν και να είναι τρυφερές. Πολτοποιήστε τις και αφήστε τις να κρυώσουν για λίγο.
  2. Κόψτε τα μανιτάρια, το καρότο και τη κόκκινη πιπεριά. Προσθέστε τα σε ένα μούλτι και ανακατέψτε τα μέχρι να ενωθούν όλα τα συστατικά καλά μαζί.
  3. Ζεστάνετε 2 κ.σ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε το παραπάνω μίγμα, τα κρεμμύδια σε κύβους, το ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό, το κιμά σόγιας, το τριμμένο και μουλιασμένο λιναρόσπορο ή και τη διατροφική μαγιά και τα μπαχαρικά και σοτάρετε για 10 λεπτά.                                                                                                   Ο κιμάς σόγιας δεν χρειάζεται προβράσιμο, επειδή τα μανιτάρια περιέχουν πολύ νερό και ο κιμάς σόγιας θα απορροφήσει όλο το πλεονάζον νερό.
  4. Βάλτε λαδόκολλα στο κάτω μέρος ενός ταψιού. Χωρίστε το πουρέ πατάτας στα δύο, τοποθετήστε το πρώτο μισό στην κατσαρόλα και απλώστε το με μια σπάτουλα. Προσθέστε τη γέμιση και τοποθετήστε απο επάνω το άλλο μισό του πουρέ πατάτας.
  5. Θερμάνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου, βάλτε το ταψί στο φούρνο και μαγειρέψτε για 40 λεπτά.
  6. Μην σερβίρετε αμέσως, αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον μισή ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.