Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Γαλατοπιτάκια τηγανητά (Haupia)


Υλικά για τη γέμιση : 
  • 2 κούπες γάλα καρύδας
  • 1 κούπα γάλα σόγιας ή άλλο φυτικό γάλα ή νερό
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. κορν φλάουρ (άμυλο αραβοσίτου)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/4 κ.γ. βανίλια (προαιρετικά)
  • 1/4 κούπας τριμμένη καρύδα (προαιρετικά)
Υλικά για τη ζύμη (για 10 πιτάκια) :
  • 2 κούπες αλεύρι
  • 1 κ.γ. αλάτι (μην παραλείψετε το αλάτι, δίνει ισορροπία στο γλυκό)
  • 1/2 κούπα φυτική μαργαρίνη (δίνει ωραία υφή στη ζύμη κατα το τηγάνισμα)
  • 1/2 κούπα κρύο νερό (Όσο πιο κρύο τόσο το καλύτερο, ακόμα και εαν είναι απο τη κατάψυξη.)
    Πώς να κάνετε τη γέμιση:

    Είναι πολύ εύκολο να κάνετε τη κρέμα, απλά ανακατέψτε όλα τα υλικά, σιγοβράστε το μέχρι να πήξει και αφήστε το να κρυώσει!

    Ειδού τα βήματα:
    1. Ρίχνουμε μια κούπα γάλα καρύδας σε μια κατσαρόλα. 
    2. Συνδυάστε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κορν φλάουρ μέσα στο γάλα καρύδας σε μια κατσαρόλα, κατόπιν ανάψτε το μάτι σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει.
    3. Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα καρύδας και το γάλα και συνεχίστε να το ζεσταίνετε μέχρι να πήξει πάλι. 
    4. Μόλις πήξει και φτάσει στη συνοχή που θέλετε χύστε τη κρέμα σε ένα τετράγωνο ταψί και παγώστε τη στο ψυγείο για να σφίξει.
    5. Μόλις παγώσει μπορείτε να τη κόψετε σε τετράγωνα κομματάκια για να είναι έτοιμη μετά να τα βάλετε στο φύλλο και να τα τηγανίσετε.
    *   Η συνταγή είναι πολύ εύελικτη και μπορεί εύκολα να τροποποιηθεί ανάλογα τις γευστικές επιλογές του καθενός χρησιμοποιώντας περισσότερη ή λιγότερη ζάχαρη, ή χρησιμοποιώντας διαφορετικό άρωμα απο βανίλια όπως μαστίχα κοπανισμένη με τη ζάχαρη ή άρωμα λεμονιού ή τίποτα.
    Εαν σας βγει πολύ πυκνή και την θέλετε πιο κρεμώδης μπορείτε να την αραιώσετε με λίγο νερό και να την ανακατέψετε.

    Αφήστε τη γέμιση να παγώσει! 
    Για να γίνουν τα πιτάκια πιο εύκολα και να μην χύνεται η γέμιση απο τα τις ενώσεις της ζύμης, παγώστε τη γέμιση στο ψυγείο για μερικές ώρες ή στη κατάψυξη για λίγη ώρα έτσι ώστε να πήξει αρκετά. 
    Είναι καλύτερο να παγώσει η γέμιση ενώ εξακολουθεί να είναι ζεστή, έτσι ώστε το υγρό να σχηματίσει λεπτούς παγοκρυστάλλους και να γίνει ένας ημι-στερεός χυλός, ιδανικός για τη γέμιση της πίτας.

    Πώς να κάνετε τη ζύμη:

    (1) Ρίξτε το αλάτι στο αλεύρι και ανακατέψτε το καλά.

    (2) Προσθέστε τη μαργαρίνη.





    (3) Κόψτε τη μαργαρίνη μέσα στο αλεύρι
    Χρησιμοποιήστε ένα συρμα ζαχαροπλαστικής, εαν δεν εχετε τέτοιο χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι και ένα πιρούνι. 

    (4) Συνεχίστε να το κόβετε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά ή λεπτά ψίχουλα όπως στη φωτογραφία.

    (5) . Για μια πιο προσεκτική ματιά, κάντε κλικ στις φωτογραφίες για να μεγεθυνθούν.




    (6)  Προσθέστε το κρύο νερό. 

    (7)  Ανακατέψτε τη ζύμη.



    (8) Ανακατέψτε το μείγμα με μια κουτάλα μέχρι να αρχίσει να ενώνεται μεταξύ της.

    (9) Ζυμώστε τη ζύμη με τα χέρια σας μόνο για λίγο, έτσι ώστε η ζύμη να γίνει μια μπάλα που δεν κολλάει στο μπολ.


    (10) ΜΗΝ το ζυμώσετε υπερβολικά, μόνο μέχρι να αρχίσει να αλλάζει υφή, και να έχει γίνει σαν της φωτογραφίας.

    * Σε αυτό το σημείο μπορείτε εντελώς προαιρετικά εάν θέλετε να ρίξετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, να την πλάσετε σε μπάλα, να την τυλίξετε τη με πλαστικη μεμβράνη και να την παγώσετε στη συντήρηση για τουλάχιστον 30 λεπτά.

    (11) Βγάλτε την όμορφη ημι-παγωμένη γέμιση σας


    (12) Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλο με πλάτος περίπου 6 εκ. και αρκετά παχύ, σαν της φωτογραφίας και λίγο παραπάνω.

    (13) Κόβουμε σε τετράγωνα και ορθογώνια.
    Μπορείτε να τα κάνετε ότι σχήμα θέλετε, αλλά βολεύει να είναι διπλάσιο το μήκος για να αναδιπλώνονται, όταν η γέμιση μπαίνει στο μισό φύλλο.

    Στη φωτογραφία δείχνει γέμιση με ανανά αλλά η τεχνική είναι η ίδια.
    (14) Βάλτε λίγη γέμιση στο μισό μέρος των ορθογωνίων φύλλων, προσέχοντας να μην το βάλετε κοντά στις άκρες γιατί θα κάνει τη σφράγιση δύσκολη, οπότε μείνετε μακριά από τις άκρες.

    (15) Ενυδατώστε ελαφρά τις άκρες χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι βουτηγμένο στο νερό. 
    Μην τα μουσκέψτε , απλά ταμπονάρετε τα με λίγο νερό, έτσι ώστε οι άκρες της ζύμης να κολλήσουν μεταξύ τους όταν τα σφραγίσετε.

    (16) Φέρτε το πάνω μισό μέρος στην άλλη άκρη και πιέστε τις ακρες απαλά για να το σφραγίσετε. 
    Χρησιμοποιήστε τα δόντια απο ένα πιρούνι για να πιέσετε τις πλευρές και να το σφραγίσετε σωστά. 
    Μπορείτε τώρα να τα τηγανίσετε ή να τα καταψύξετε για μελλοντική χρήση. 
    Προσωπικά πάντα καταψύχω κάποιες γιατί πόσες πίτες να φάει κανείς μονομιάς;
    Αλλά και για να έχω ένα γρήγορο ειπδόρπιο όποτε το θέλω κάποια άλλη φορά.

    (17) Τα βάζω σε διπλή σακούλα ζιπ για τρόφιμα και γράφω με μαρκαόρο επάνω πριν τις βάλω στη κατάψυξη. 

    (18) Έτσι μοιάζει μετά την ψύξη.

    Αν παγώσετε τις πίτες, αποψύξτε τις πριν από το τηγάνισμα .
    Μην τις βγάλετε απο τη σακούλα πριν αποψυχθούν γιατί θα σχηματιστεί υγρασία και θα γίνουν υγρές οι πίτες, αφήστε να ξεπαγώσουν μέσα στη σακούλα, έτσι η υγρασία θα κολλήσει στο πλαστικό αντί να το απορροφήσουν οι πίτες, και μετά τηγανίστε τις.

     
    * Για να γίνουν ακόμα πιο κρατσανιστά μπορείτε να δοκιμάσετε να τα αλείψετε ελαφρά με παγωμένο νερό πριν τα τηγανίσετε σε μπόλικο λάδι, το ιδανικό είναι σε φριτέζα ή βαθύ τηγάνι.
    ** Εαν θέλετε μπορείτε να τα πασπαλίσετε με κανέλα και άχνη ζάχαρη, ανάλογα τα γούστα σας.

    Κάντε κλικ για τη συνταγή για ανανοπιτάκια 
    Κάντε κλικ για τη συνταγή για μηλοπιτάκια 

     http://gohawaii.about.com/od/luaurecipes/r/haupia.htm
     http://maryamnabeelah.blogspot.gr/2013/03/make-fried-fruit-pie-now.html
    http://www.grubgrade.com/reviews/review-haupia-pie-from-mcdonalds/

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
    Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.