Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013

Κορμός σοκολάτας (Μωσαϊκό)

Υλικά:
  • 180 γρ. βούτυρο φουντουκιού
  • 200 γρ. μπισκότα της επιλογής σας (πχ. digestive)
  • 20 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι  (εαν είναι πολύ σκληροί μουλιάστε τους)
  • 2 ώριμες μπανάνες 
  • 75 γρ. κακάο σε σκόνη 
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας ή φυτικη μαργαρίνη
  • 1/4 κούπας φυτικό γάλα ή φιλτραρισμένο νερό
  • 3 κ.σ. τριμμένη καρύδα (προαιρετικά)

Mosaiko
  1. Σε έναν μούλτι προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από τα μπισκότα και το γάλα και πολτοποιήστε μέχρι να αποκτήσει μεταξένια και λεία υφή. 
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάστε με τα χέρια σας όλα τα μπισκότα και βρέξτε τα ελαφρά με το γάλα. 
  3. Προσθέστε μέσα το σοκολατένιο μείγμα και ανακατέψτε τα όλα μαζί με τα χέρια σας.
  4. Κόψτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και τοποθετήστε το μείγμα μέσα και πλάστε το σε κορμό.
  5. Σφραγίστε το με το αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για ένα βράδυ για να σφίξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.