Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Πατάτες ψητές με σάλτσα καρυδιού



(μερίδες 2)
Χρόνος: 1 ώρα (για το ψήσιμο των πατατών..)
ΥΛΙΚΑ:
-2 μέτριες πατάτες
-4 καρύδια (καθαρισμένα)
-4 κλαδάκια άνηθο
-2 κουταλιές αμυγδαλοτύρι ή άλλο φυτικό τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  1. Πλένετε τις πατάτες και τις τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο. 
  2. Τις ψήνετε στο φούρνο. Για να δείτε αν είναι έτοιμες τις τρυπάτε με ένα πιρούνι (μετά από 1 ώρα) και βλέπετε αν είναι μαλακές.
  3. Παράλληλα ετοιμάζετε τη σάλτσα. Ψιλοκοπανίζετε τα καρύδια, ψιλοκόβετε τον άνηθο και τα ανακατεύετε μαζί. 
  4. Όταν σερβίρετε τις πατάτες (ζεστές και κομμένες στη μέση) βάζετε 1 κουταλιά τυρί στη κάθε πατάτα και από πάνω τη σάλτσα καρυδιού.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ-ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ:
Προτιμάται να συνοδεύεται με μαρουλοσαλάτα. Μπορεί να «σταθεί» μόνο του το εν λόγω φαγητό για βραδινό παρέα με μια σαλάτα μαρουλιού. Πρόκειται για ισορροπημένη συνταγή που περιέχει υδατάνθρακες (πατάτες), λιπαρά καλής ποιότητας (καρύδια που περιέχουν ω3 λιπαρά), πρωτεΐνες σε μικρή ποσότητα.

http://www.en-gr.com/index.php/el/paraskevitrofis/syntages/934-beaked-potatoes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.