Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

Μαλεμπί με σιρόπι τριαντάφυλλου ή λικέρ μέντας

ΥΛΙΚΑ (για 6 ατοµικά µπολ)
  • 8 κούπες νερό, χλιαρό
  • 1 κούπα νισεστέ
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • λίγες σταγόνες ροδόνερου
  • 12 κ.γ. σιρόπι τριαντάφυλλου ή 12 κ.γ. λικέρ µέντας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα µπολ ρίχνουµε 1 φλ. νερό µαζί µε τον νισεστέ και ανακατεύουµε µέχρι να λιώσει. 
  2. Σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, ρίχνουµε 7 φλ. νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουµε µέχρι να ζεσταθούν. 
  3. Προσθέτουµε τον νισεστέ µε το νερό και ανακατεύουµε έως ότου το µείγµα αρχίσει να χυλώνει. 
  4. Αποσύρουµε αµέσως από τη φωτιά, προσθέτουµε το ροδόνερο και συνεχίζουµε για λίγα λεπτά το ανακάτεµα.
  5. Μοιράζουµε την κρέµα σε µπολ, αφήνοντας δύο δάχτυλα από το χείλος. 
  6. Οταν κρυώσει η κρέµα, περιχύνουµε την καθεµιά µε 2 κ.γ. σιρόπι τριαντάφυλλου ή λικέρ µέντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.