Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Γιαουρτι απο αμυγδαλα με προβιοτικά (Raw)


Υλικά:
  • 2 κούπες ωμά αμύγδαλα (περίπου 200-250 γρ.)
  • 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
  • 1/8 κ.γ. σπόρους απο φασόλι βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι ιμαλαϊων
  • 1 κάψουλα με οξεόφιλα (acidophilus) προβιοτικά βακτήρια (το περιεχόμενο της) (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Μουσκέψτε τα αμύγδαλα 12-24 ώρες να τα καθαρίσετε καλά και να τα βάλετε στο μπλέντερ με λίγο νερό το νερό (θα πρέπει να είναι λίγο παραπάνω από τη μισή ποσότητα των αμυγδάλων προσθέτετε λίγο σκόνη από φασόλι βανίλιας, λίγο σιρόπι αγάβης ή σιροπι σφενδάμου).
  2. Τα χτυπάτε πολύ καλά ώστε να γίνουν μια αλοιφή και ρίχνετε το περιεχόμενο μιας κάψουλας προβιοτικού. 
  3. Χτυπάτε λίγο ακόμη στο μπλέντερ και αδειάζετε σε γυάλινα βαζάκια τα σκεπάζετε και τα αφήνετε σε ζεστό μέρος 10 ώρες και είναι έτοιμο. 
  4. Το βάζετε στο ψυγείο σκεπασμένο και σερβίρετε με μαρμελάδα ή σιρόπι αγαύης ή ότι άλλο θέλετε. 
Το μυστικό εδώ -για να μην ταλαιπωρήστε- είναι ότι:
Αυτές τις 8-10 ώρες τα βαζάκια θα πρέπει να έχουν σταθερή θερμοκρασία 36 βαθμούς Κελσίου, αν πέσει πιο κάτω ή ανέβει πιο πάνω απλά δεν θα γίνει.
 https://www.facebook.com/groups/316192741790416/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.