Συστατικά για 2 μερίδες
Οδηγίες
- Ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου σε μια κατσαρόλα με το γλυκαντικό της επιλογής μας και το σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το κορνφλάουρ με λίγο γάλα αμυγδάλου για να διαλυθεί
- Προσθέστε το μείγμα κορνφλάουρ με το γάλα αμυγδάλου και ανακατέψτε
- Καθώς ανακατεύετε θα δείτε ότι το γάλα αρχίζει να πυκνώνει
- Μόλις συμβεί αυτό, αφαιρέστε το από τη φωτιά και τοποθετήστε στο ψυγείο για να κρυώσει.
- Πριν το σερβίρισμα ανακατέψτε και λιώστε πολύ καλά το γιαούρτι για να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.
Συμβουλές:
http://stacie-michelle.blogspot.gr/2013/09/almond-milk-yogurt-vegan-sugar-free.html
- Πριν το σερβίρισμα μπορείτε προαιρετικά να ανακατέψετε μέσα στο γιαούρτι το περιεχόμενο μιας κάψουλας με προβιοτικά, για να πάρετε όμοια φιλικά βακτήρια όπως αυτά που περιέχει το ζωικό γιαούρτι.
- Φάτε το όπως είναι, ή με μερικά φρούτα και ξηρούς καρπούς
- Προσθέστε το στα smoothies για μια πιο πλούσια συνοχή. Χρησιμοποιήστε 2 επιπλέον κ.σ. κορν φλάουρ για φτιάξετε κάτι σαν panna cotta απο γάλα αμυγδάλου.
- Το γιαούρτι θα μοιάζει στην υφή μεταξύ γιαουρτιού και κρέμας, είναι ελαφρώς παχύτερο από γιαούρτι απο αγελαδινό γάλα.
- Εαν προτιμάτε τη καρύδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα καρύδας ή όποιο άλλο γάλα σας αρέσει.
Η συνταγή είναι ελλιπής. Πότε μπαίνει το προβιοτικό; Δεν το αναφέρετε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις δίκαιο ανώνυμε, αλλά αυτό το υλικό είνια προαιρετικό, σκέφτηκα πως μπορεί να μπει στο τέλος για να πάρεις έτσι και τα προβιοτικά που θα λείπουνε με τη κλασσική συνταγή, είναι δική μου προσθήκη επάνω στη βασική συνταγή στη πηγή που πάντα αναφέρω, θα το διορθώσω ευθύς αμέσως και διάβασε το σε λίγα λεπτά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ για την επισήμανση.