Συστατικά:
μέθοδος:
- 20 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
- 20 γρ. κάσιους
- 10 γρ. ηλιόσπορους
- 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο
- 3 κ.σ. γιαούρτι σόγιας
- 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. αποξηραμένο κρεμμύδι σε νιφάδες
- 1 1/2 κ.γ. miso απο ρύζι ή αλάτι
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1 1/2 κ.γ. αγάρ
- 130 ml γάλα σόγιας ή άλλο παχύρευστο φυτικό γάλα
- 1 κ.γ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
μέθοδος:
- Αλέστε τα αμύγδαλα, τα κάσιους, τους ηλιόσπορους, τις νιφάδες βρώμης και τις νιφάδες απο κρεμμύδι, μέχρι όλα να γίνουν λιώμα.
- Προσθέστε το ηλιέλαιο στο μίγμα αυτό, στη συνέχεια, το miso, το τζίντζερ , το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα διαλύστε το αγάρ αγάρ σε λίγο γάλα σόγιας, προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και βράζουμε για ένα λεπτό.
- Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για ένα λεπτό.
- Προσθέστε αυτό το μίγμα στο πρώτο μίγμα και ανακατέψτε με ένα μπλέντερ.
- Χύστε το τυρί σε ένα λαδωμένο μπολ, και βάλτε το στο ψυγείο. Μετά από 6 έως 8 ώρες, το τυρί σας είναι έτοιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.