Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Τυρί απο αμύγδαλα, ανακάρδια & ηλιόσπορους με αγάρ

Συστατικά: 

  • 20 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα 
  • 20 γρ. κάσιους 
  • 10 γρ. ηλιόσπορους 
  • 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης 
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο 
  • 3 κ.σ. γιαούρτι σόγιας 
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού 
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο κρεμμύδι σε νιφάδες 
  • 1 1/2 κ.γ. miso απο ρύζι ή αλάτι
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 1/2 κ.γ. αγάρ 
  • 130 ml γάλα σόγιας ή άλλο παχύρευστο φυτικό γάλα
  • 1 κ.γ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)

μέθοδος: 

  1. Αλέστε τα αμύγδαλα, τα κάσιους, τους ηλιόσπορους, τις νιφάδες βρώμης και τις νιφάδες απο κρεμμύδι, μέχρι όλα να γίνουν λιώμα. 
  2. Προσθέστε το ηλιέλαιο στο μίγμα αυτό, στη συνέχεια, το miso, το τζίντζερ , το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το στην άκρη. 
  3. Σε μια κατσαρόλα διαλύστε το αγάρ αγάρ σε λίγο γάλα σόγιας, προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και βράζουμε για ένα λεπτό. 
  4. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για ένα λεπτό. 
  5. Προσθέστε αυτό το μίγμα στο πρώτο μίγμα και ανακατέψτε με ένα μπλέντερ. 
  6. Χύστε το τυρί σε ένα λαδωμένο μπολ, και βάλτε το στο ψυγείο. Μετά από 6 έως 8 ώρες, το τυρί σας είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.