Συστατικά για ένα άτομο
Για τη «σάλτσα»:- 1 μεγάλο μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 3 κ.σ. λάδι από καρύδια ή ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. γλυκαντικό της επιλογής (πχ. σιρόπι σφενδάμου)
- ½ κ.γ. μουστάρδα
- μαύρο πιπέρι
Για τα ζυμαρικά:
- ½ σελινόριζα
- 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 μικρό πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- κολοκυθόσποροι, ηλιόσποροι, σουσάμι και φρέσκο θυμάρι
Οδηγίες
- Ξεφλουδίστε τη σελινόριζα σας και περάστε τη απο ένα spiralizer ή αποφλοιωτή julienne ή χρησιμοποιήστε το μαχαίρι σας για να κόψετε σε φέτες τη σελινόριζα και στη συνέχεια σε στικς.
- Προσθέστε 4 κ.σ. χυμό λεμονιού και αφήστε τα στην άκρη.
- Για να φτιάξετε τη σάλτσα, προσθέστε τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ρίξτε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα, προσθέστε επικαλυπτικά υλικά της επιλογής και σερβίρετε το φρέσκο.
- Διατηρείται στο ψυγείο για 1-2 ημέρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.