Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Σελινόριζα με σάλτσα μήλου & ξηρούς καρπούς (Raw)

Συστατικά για ένα άτομο
Για τη «σάλτσα»:
  • 1 μεγάλο μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 3 κ.σ. λάδι από καρύδια ή ελαιόλαδο 
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. γλυκαντικό της επιλογής (πχ. σιρόπι σφενδάμου)
  • ½ κ.γ. μουστάρδα 
  • μαύρο πιπέρι

Για τα ζυμαρικά:
  • ½ σελινόριζα
  • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 μικρό πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • κολοκυθόσποροι, ηλιόσποροι, σουσάμι και φρέσκο ​​θυμάρι
Οδηγίες
  1. Ξεφλουδίστε τη σελινόριζα σας και περάστε τη απο ένα spiralizer ή αποφλοιωτή julienne ή χρησιμοποιήστε το μαχαίρι σας για να κόψετε σε φέτες τη σελινόριζα και στη συνέχεια σε στικς.
  2. Προσθέστε 4 κ.σ. χυμό λεμονιού και αφήστε τα στην άκρη.
  3. Για να φτιάξετε τη σάλτσα, προσθέστε τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Ρίξτε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα, προσθέστε επικαλυπτικά υλικά της επιλογής και σερβίρετε το φρέσκο.
  5. Διατηρείται στο ψυγείο για 1-2 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.