Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Σαλάτα με λόλα, ρόκα, ανακάρδια και φράουλες

Υλικά για 4 μερίδες:
1 κούπα φρέσκες φράουλες
1 κεσεδάκι σαλάτα της επιλογής σας (πχ κόκκινη λόλα με ρόκα ή βαλεριάνα)
1/2 κούπα ωμά ανάλατα ανακάρδια (cashews) 


Υλικά για τη σάλτσα επικάλυψης:
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
  • 3 κ.σ. σιρόπι σφένδαμου
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
Παρασκευή:
  1. Ανακατέψτε μαζί σε ένα μπολ το λάδι, το αλάτι, το σιροπι σφενδάμου και το βαλσάμικο ξύδι. 
  2. Προσθέστε τις φράουλες και τα κάσιους στο μίγμα που μόλις κάνατε.
  3. Αφήστε να μαριναριστεί για 10 λεπτά, περιχύστε τη σαλάτα με τη σάλτσα, ανακατέψτε και σερβίρετε.

-     Τα ανακάρδια μπορείτε να τα σπάσετε με τα χέρια σας σε μικρότερα κομματάκια καθώς τα βάζετε στη σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.