Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Σπαγγέτι µε πέστο βασιλικού

Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 8 λεπτά

Υλικά
  • 400 γραμμ. σπαγγέτι 
  • 2 κούπες φρέσκα φύλλα βασιλικού πολύ ψιλοκομμένα 
  • 1/4 κούπας κουκουνάρι 
  • 1/4 κούπας αμύγδαλα 
  • 1/2 κούπα φυτική παρμεζάνα τριμμένη 
  • 2 σκ. σκόρδο 
  • 2/3 κούπας ελαιόλαδο 
  • αλάτι 
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κατ' αρχάς, βάζουμε το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα στο φούρνο να ψηθούν για 10΄ στους 200°C, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
  2. Χτυπάμε στο μπλέντερ το βασιλικό, το ψημένο κουκουνάρι και τα αμύγδαλα, το σκόρδο, 1/2 κ. γλ. αλάτι και 1/4 κ. γλ. πιπέρι. 
  3. Ρίχνουμε το λάδι σιγά-σιγά, με ροή κλωστής, ώστε το μείγμα να γίνει αρκετά πηχτό.
  4. Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε. 
  5. Βράζουμε τα σπαγγέτι για 7-8΄ σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. 
  6. Όπως στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σάλτσα πέστο, ανακατεύουμε γρήγορα και σερβίρουμε.
http://www.argiro.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.