Σπαγγέτι µε πέστο βασιλικού
Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 8 λεπτά
Υλικά
- 400 γραμμ. σπαγγέτι
- 2 κούπες φρέσκα φύλλα βασιλικού πολύ ψιλοκομμένα
- 1/4 κούπας κουκουνάρι
- 1/4 κούπας αμύγδαλα
- 1/2 κούπα φυτική παρμεζάνα τριμμένη
- 2 σκ. σκόρδο
- 2/3 κούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κατ' αρχάς, βάζουμε το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα στο φούρνο να ψηθούν για 10΄ στους 200°C, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ το βασιλικό, το ψημένο κουκουνάρι και τα αμύγδαλα, το σκόρδο, 1/2 κ. γλ. αλάτι και 1/4 κ. γλ. πιπέρι.
- Ρίχνουμε το λάδι σιγά-σιγά, με ροή κλωστής, ώστε το μείγμα να γίνει αρκετά πηχτό.
- Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
- Βράζουμε τα σπαγγέτι για 7-8΄ σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
- Όπως στάζουν, τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σάλτσα πέστο, ανακατεύουμε γρήγορα και σερβίρουμε.
http://www.argiro.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.