Mερίδες: 5
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά
Υλικά
- 1 μπαγιάτικο καρβελάκι σταρένιο ή πολύσπορο ψωμί (350 γραμμ.)
- 5 μέτριες ώριμες και σφιχτές ντομάτες
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε φέτες (με τη φλούδα του)
- 1 κ.σ. κάππαρη
- λίγες ελιές
- 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
- ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ξεφλουδίζουμε 2 ντομάτες και τις πολτοποιούμε.
- Κόβουμε το ψωμί σε καρεδάκια όπως φτιάχνουμε κρουτόν (σαν μικρές μπουκιές), το βάζουμε σε μπολ και το περιχύνουμε με την πολτοποιημένη ντομάτα.
- Το αφήνουμε σκεπασμένο για 15΄ περίπου, να πιει τα υγρά της ντομάτας.
- Σε σαλατιέρα βάζουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι, το αγγούρι, την κάππαρη, τις ελιές, το βασιλικό, το ξίδι και το ελαιόλαδο.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους.
- Τις βάζουμε στη σαλατιέρα, μαζί με το μουσκεμένο ψωμί και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Παγώνουμε την παντσανέλα στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε.
Μπορείτε εαν θέλετε να βάλετε και αμυγδαλοτύρι πριν το σερβίρισμα.
http://www.argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.