Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Σαλάτα με ψωμί (panzanella)

Mερίδες: 5
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά














Υλικά
  • 1 μπαγιάτικο καρβελάκι σταρένιο ή πολύσπορο ψωμί (350 γραμμ.)
  • 5 μέτριες ώριμες και σφιχτές ντομάτες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε φέτες (με τη φλούδα του)
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  • λίγες ελιές
  • 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ξεφλουδίζουμε 2 ντομάτες και τις πολτοποιούμε. 
  2. Κόβουμε το ψωμί σε καρεδάκια όπως φτιάχνουμε κρουτόν (σαν μικρές μπουκιές), το βάζουμε σε μπολ και το περιχύνουμε με την πολτοποιημένη ντομάτα. 
  3. Το αφήνουμε σκεπασμένο για 15΄ περίπου, να πιει τα υγρά της ντομάτας.
  4. Σε σαλατιέρα βάζουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι, το αγγούρι, την κάππαρη, τις ελιές, το βασιλικό, το ξίδι και το ελαιόλαδο. 
  5. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  6. Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους. 
  7. Τις βάζουμε στη σαλατιέρα, μαζί με το μουσκεμένο ψωμί και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  8. Παγώνουμε την παντσανέλα στο ψυγείο.
  9. Σερβίρουμε.
Μπορείτε εαν θέλετε να βάλετε και αμυγδαλοτύρι πριν το σερβίρισμα.
http://www.argiro.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.