Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Φατούς (Λιβανέζικη σαλάτα)

Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Υλικά

  • 4 λιβανέζικες πίτες ψιλοκομμένες
  • 3 ντομάτες σε κομμάτια
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά σε φέτες
  • 2 μικρά αγγουράκια σε φέτες (με τη φλούδα)
  • 4-5 ραπανάκια σε φέτες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός χοντροκομμένος (τα φύλλα μόνο)
  • 1/2 ματσάκι δυόσμος
  • Για τη σος
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. τσαγιού χυμός λεμονιού
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

1. Ενώνουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τη σος. Κόβουμε οριζόντια τις πίτες και τις χωρίζουμε σε κομμάτια των 3 εκ.
2. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και όταν κάψει ρίχνουμε τις κομμένες πίτες να ροδίσουν για 3΄-4΄. Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
3. Βάζουμε σε μια σαλατιέρα τις ντομάτες, την πιπεριά, τα αγγουράκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ραπανάκια, τα φύλλα μαϊντανού και δυόσμου.
4. Ρίχνουμε επάνω τις μισές ψημένες πίτες και περιχύνουμε με τη σος, αφού πρώτα τη χτυπήσουμε καλά να γίνει κρέμα.
5. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μοιράζουμε σε 4 πιάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.