Υλικά για 400 ml ζαχαρούχου γάλακτος (1 κονσέρβα)
- 3/4 κούπας τριμμένη καρύδα
- 1 1/2 κούπα νερό (χωρίσμένο)
- 2/3 κούπας ζάχαρη άχνη ή ξυλιτόλη
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 κ.σ. λάδι καρύδας ή φυτική μαργαρίνη (Δίνει περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες, μπορείτε να το παραλείψετε εαν θέλετε, γιατί η καρύδα έχει ήδη, αλλά είναι μια ωραία προσθήκη γιατί κάνει την υφή πιο πλούσια)
1. Αλέστε τη καρύδα όσο καλλύτερα γίνεται σε ένα μπλέντερ ή μύλο του καφέ.
2. Προσθέστε περίπου 3/4 κούπας νερό και ανακατέψτε καλά για περίπου 1 λεπτό.
3. Προσθέστε το υπόλοιπο νερό, την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
4. Εαν σας περισέψει τότε αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.
- Αυτη η συνταγή δεν χρειάζεται βράσιμο για να πήξει όπως άλλες συνταγές, οπότε είναι και πιο οικονομική γιατί γλιτώνετε το ρεύμα!
;)
;)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.