Mερίδες: 8
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Υλικά
- 500 γραμμ. ρεβίθια (μουλιασμένα από την προηγούμενη ημέρα σε νερό με λίγη σόδα)
- 2 φλ. τσαγιού ταχίνι
- 3 κ.σ. σκόρδο
- 2 λεμόνια (χυμός)
- 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
- 1 κ.σ. πιπέρι καγέν καυτερό
- 1/4 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
- αλάτι
- 3 κ.σ. χλιαρό νερό
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Αφού μουλιάσουμε για μία νύχτα τα ρεβίθια, την επομένη τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε έως ότου μαλακώσουν καλά.
- Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Βάζουμε τα ρεβίθια στο μίξερ, στον κάδο με τους κόφτες, και τα αλέθουμε καλά.
- Προσθέτουμε διαδοχικά το ταχίνι, την πάπρικα, το καγέν, το σκόρδο και το σπορέλαιο.
- Τα πολτοποιούμε, αλατίζουμε και ρίχνουμε το λεμόνι.
- Τέλος προσθέτουμε το νερό για να αραιώσει λίγο το μείγμα.
- Βάζουμε το μείγμα σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό, λίγο καγέν επιπλέον και λίγο λάδι.
- Σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί ή ψημένες αραβικές πίτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.