Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Μανιτάρια στιφάδο µε πουρέ καλαµποκιού

Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκα ανάμεικτα μανιτάρια (καθαρισμένα)
  • 1/2 φλ. αποξηραμένα porcini (σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, πχ my market ή ΑΒ)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 6 μέτρια κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 400 γραμμ. ντοματάκια πομοντόρια εμπορίου (συσκευασμένα, αποφλοιωμένα και χωρίς σπόρους)
  • 1 κλαδάκι (ή 1/2 κ.γλ. αποξηραμένο) φρέσκο θυμάρι
  • 1/3 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  •  αλάτι
  •  φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το γαρνίρισμα
  • 1½ φλ. καλαμποκάλευρο
  • 3 φλ. ζωμός λαχανικών ή ζεστό νερό
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  •  αλάτι

Εκτέλεση


  1. Μουσκεύουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε μπολ με ζεστό νερό για 20΄, μέχρι να ανακτήσουν τη χαμένη υγρασία και τον όγκο τους.
  2. Κόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια στα 2 ή στα 4 αν είναι μεγάλα (μέγεθος μπουκιάς). 
  3. Σε φαρδιά πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 7΄-8΄, μέχρι να γίνουν διάφανα, ανακατεύοντάς τα συχνά.
  4. Προσθέτουμε το θυμάρι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. 
  5. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί, τα πομοντόρια και αλατοπίπερο. 
  6. Βράζουμε για 5΄ δυνατά και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά, συνεχίζοντας το βράσιμο για 15΄ ακόμη, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
  7. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τον πουρέ: Ζεσταίνουμε το ζωμό λαχανικών ή το νερό και προσθέτουμε 1/2 κούπα από τη σάλτσα των μανιταριών. 
  8. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε βροχηδόν, ανακατεύοντας με σύρμα, το καλαμποκάλευρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.