Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Υλικά
- 1 κιλό φρέσκα ανάμεικτα μανιτάρια (καθαρισμένα)
- 1/2 φλ. αποξηραμένα porcini (σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, πχ my market ή ΑΒ)
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 6 μέτρια κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 400 γραμμ. ντοματάκια πομοντόρια εμπορίου (συσκευασμένα, αποφλοιωμένα και χωρίς σπόρους)
- 1 κλαδάκι (ή 1/2 κ.γλ. αποξηραμένο) φρέσκο θυμάρι
- 1/3 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για το γαρνίρισμα
- 1½ φλ. καλαμποκάλευρο
- 3 φλ. ζωμός λαχανικών ή ζεστό νερό
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- αλάτι
Εκτέλεση
- Μουσκεύουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε μπολ με ζεστό νερό για 20΄, μέχρι να ανακτήσουν τη χαμένη υγρασία και τον όγκο τους.
- Κόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια στα 2 ή στα 4 αν είναι μεγάλα (μέγεθος μπουκιάς).
- Σε φαρδιά πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 7΄-8΄, μέχρι να γίνουν διάφανα, ανακατεύοντάς τα συχνά.
- Προσθέτουμε το θυμάρι, το σκόρδο και τα μανιτάρια.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί, τα πομοντόρια και αλατοπίπερο.
- Βράζουμε για 5΄ δυνατά και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά, συνεχίζοντας το βράσιμο για 15΄ ακόμη, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
- Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τον πουρέ: Ζεσταίνουμε το ζωμό λαχανικών ή το νερό και προσθέτουμε 1/2 κούπα από τη σάλτσα των μανιταριών.
- Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε βροχηδόν, ανακατεύοντας με σύρμα, το καλαμποκάλευρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.