Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Μπανόφι με ζαχαρούχο γάλα σόγιας

Υλικά:
  • 1 κονσέρβα (320 γρ.) ζαχαρούχο γάλα σόγιας
  • 2 μπανάνες
  • 1 κουτί vegan κρέμα σογιας
  • 1 πακέτο μπισκότα digestive
  • 30 γρ. μαργαρίνη












  1. Βράστε το ζαχαρούχο γάλα σε χύτρα ταχύτητας για 30 λεπτά ή σιγοβράστε το βυθισμένο σε νερό για για τέσσερις ώρες.                                                                                                              
  2. Τοποθετήστε το βρασμένο ζαχαρουχο γάλα στο ψυγείο για μια μέρα έτσι ώστε να πήξει καλά.
  3. Τρίψτε στο μούλτι τα μπισκότα ετσι ώστε να γίνουν ψίχουλα -μην τα κάνετε εντελώς σκόνη-, λιώστε τη μαργαρίνη και ρίχτε τη στα τριμμένα μπισκότα, ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να ενώνεται μεταξύ του και πατικώστε το σε ένα ταψί για τάρτα για να φτιάξετε τη βάση της πίτας.
  4. Κόψτε σε φέτες τις μπανάνες και στρωστε τις απο επάνω.
  5. Βάλτε μια στρώση από το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα, θα έχει καραμελώσει απο το βράσιμο.
  6. Χτυπήστε τη κρέμα σόγιας μέχρι να σφίξει και βάλτε την επανω απο τη στρώση του καραμελωμένου γάλακτος.
  7. Εάν αντέξετε αφήστε την να παγώσει για 24 ώρες, γιατί η γεύση είναι πολύ καλύτερη μετά απο μια μέρα στο ψυγείο. 
-        Κρέμα σόγιας μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά είδη.
-        Ζαχαρούχο γάλα σόγιας -εαν δε βρείτε- μπορείτε να φτιάξετε με αυτή τη συνταγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.