Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 20 λεπτά
Υλικά
Εδώ είναι μια συνταγή για μοτσαρέλα που ταιριάζει πολύ σε πίτσα.
Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 20 λεπτά
Υλικά
- 350 γραμμ. αλεύρι σκληρό
- 1 κ.σ. ξηρή μαγιά
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- όσο σηκώσει, περίπου 250 ml χλιαρό νερό
- 125 gr. αμυγδαλοτύρι ή φυτική μοτσαρέλα ή φυτικό τυρί για πίτσα που λιώνει
- 2 ώριμες ντομάτες
- λίγα φύλλα βασιλικού
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο καλαμποκάλευρο
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι και λίγο λίγο ρίχνουμε το χλιαρό νερό.
- Ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να μην κολάει στα χέρια και τη ζυμώνουμε για 10΄ μέχρι να γίνει απαλή και ελαστική.
- Tη βάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο μπόλ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου για 1 ώρα.
- Βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια.
- Δίνουμε σε καθένα σχήμα λεπτού δίσκου και τα πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο.
- Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και αφαιρούμε τους σπόρους.
- Βάζουμε σε κάθε πίτσα φέτες αμυγδαλοτύρι, ντομάτα, λίγο βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε τα πιτσάκια σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230οC στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για 15-20΄μέχρι να ροδίσουν.
Εδώ είναι μια συνταγή για μοτσαρέλα που ταιριάζει πολύ σε πίτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.