Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Πιτσάκια με αμυγδαλοτύρι

Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 20 λεπτά


Υλικά
  • 350 γραμμ. αλεύρι σκληρό 
  • 1 κ.σ. ξηρή μαγιά 
  • 1 πρέζα ζάχαρη 
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι 
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • όσο σηκώσει, περίπου 250 ml χλιαρό νερό 
  • 125 gr. αμυγδαλοτύρι ή φυτική μοτσαρέλα ή φυτικό τυρί για πίτσα που λιώνει 
  • 2 ώριμες ντομάτες 
  • λίγα φύλλα βασιλικού 
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • λίγο καλαμποκάλευρο 
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι και λίγο λίγο ρίχνουμε το χλιαρό νερό. 
  2. Ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να μην κολάει στα χέρια και τη ζυμώνουμε για 10΄ μέχρι να γίνει απαλή και ελαστική. 
  3. Tη βάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο μπόλ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου για 1 ώρα. 
  4. Βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και τη χωρίζουμε σε 6 κομμάτια. 
  5. Δίνουμε σε καθένα σχήμα λεπτού δίσκου και τα πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο. 
  6. Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και αφαιρούμε τους σπόρους. 
  7. Βάζουμε σε κάθε πίτσα φέτες αμυγδαλοτύρι, ντομάτα, λίγο βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. 
  8. Ψήνουμε τα πιτσάκια σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230οC στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για 15-20΄μέχρι να ροδίσουν. 
http://www.argiro.gr

Εδώ είναι μια συνταγή για μοτσαρέλα που ταιριάζει πολύ σε πίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.