Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Πουρές με μουστάρδα και καραμελωμένα κρεμμύδια

Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. μαργαρίνη
  • 2 ξερά κόκκινα κρεμμύδια
  • 1 κ.γλ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. Λευκό Βαλσαμικό Ξίδι Kalamata Papadimitriou
  • 1 φλ. τσαγ. ζεστό γάλα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Ρίγανη & Θυμάρι Kalamata Papadimitriou
  •  αλάτι
  •  φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν καλά, γύρω στα 20΄, και ύστερα τις στραγγίζουμε. 
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας από τη μαργαρίνη σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 15΄, μέχρι να μαλακώσουν και να ξανθύνουν. 
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξίδι. Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει καλά η ζάχαρη.
  4. Βάζουμε τις ζεστές πατάτες σε μπολ και τις λιώνουμε με πιρούνι ή με το εργαλείο του πουρέ. 
  5. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα, την υπόλοιπη μαργαρίνη και τη μουστάρδα. 
  6. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα τα μισά καραμελωμένα κρεμμύδια.
  7. Ανακατεύουμε πολύ καλά, σερβίρουμε τον πουρέ σε μπολ και τον γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα κρεμμύδια που καραμελώσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.