Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. μαργαρίνη
- 2 ξερά κόκκινα κρεμμύδια
- 1 κ.γλ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.σ. Λευκό Βαλσαμικό Ξίδι Kalamata Papadimitriou
- 1 φλ. τσαγ. ζεστό γάλα
- 1 κ.σ. μουστάρδα Ρίγανη & Θυμάρι Kalamata Papadimitriou
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν καλά, γύρω στα 20΄, και ύστερα τις στραγγίζουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας από τη μαργαρίνη σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 15΄, μέχρι να μαλακώσουν και να ξανθύνουν.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξίδι. Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει καλά η ζάχαρη.
- Βάζουμε τις ζεστές πατάτες σε μπολ και τις λιώνουμε με πιρούνι ή με το εργαλείο του πουρέ.
- Προσθέτουμε το ζεστό γάλα, την υπόλοιπη μαργαρίνη και τη μουστάρδα.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα τα μισά καραμελωμένα κρεμμύδια.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά, σερβίρουμε τον πουρέ σε μπολ και τον γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα κρεμμύδια που καραμελώσαμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.