Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 85 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 85 λεπτά
Υλικά
- 500 γρ. γίγαντες
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1½ ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 5-6 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
- 700 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός
Εκτέλεση
- Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα.
- Την επόμενη ημέρα τους ξεπλένουμε καλά και τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (ξαφρίζοντάς τους) για περίπου 40΄.
- Τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε μέσα σε ένα ταψί.
- Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά μαραίνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το σέλερι για 10΄. Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα, απλά να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις ντομάτες, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
- Βράζουμε τη σύβραση για 10΄ και περιχύνουμε με αυτήν τους γίγαντες.
- Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο καθώς και 1 φλιτζ. τσαγιού νερό.
- Ψήνουμε σε αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C περίπου για 45΄, να μείνουν με το λαδάκι τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.