Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Κουραμπιέδες με αμύγδαλο

Υλικά:
  • 250 γρ. ή 1 γεμάτη κούπα μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κούπα αραβοσιτέλαιο
  • 1 κούπα αμύγδαλα άσπρα χοντροκομμένα
  • 2 βανίλιες ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κούπα άχνη
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 6 κούπες αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο (εαν δεν έχετε μαλακό βάλτε Γ.Ο.Χ.)
  • 1 φλυτζανάκι ούζο ή 4 κ.σ. ρακή, λικέρ ή κονιάκ
Παρασκευή:
  1. Αφού σπάσουμε σε κομματάκια τα αμύγδαλα τα βάζουμε στον φούρνο για μερικά λεφτά μέχρι να κοκκινίσουν λίγο ή τα καβουρδίζουμε σε ενα τηγάνι χωρίς λάδι.
  2.  Έπειτα, αφού πρώτα έχουμε βγάλει την μαργαρίνη από νωρίς για να μαλακώσει, την ανακατεύουμε μαζί με την άχνη ζάχαρη κατά προτίμηση με ένα μίξερ για να αφρατέψει το μείγμα. 
  3. Για ακόμα πιο αφράτους κουραμπιέδες αγοράζουμε την άχνη ζάχαρη από ξηροκαρπάδικο και μας την τρίβει εκείνη την ώρα ή την κοσκινίζουμε να αφρατέψει. 
  4. Προσθέτουμε και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει εντελώς ομοιογενές το μείγμα. 
  5. Ρίχνουμε και την μαγειρική σόδα, τη βανίλια και τη ρακή. 
  6. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. (Μπορεί να μην χρειαστεί ολόκληρη η συσκευασία βάζουμε όσο να μην κολλάει στο χέρι όταν πλάθεται το μείγμα.) 
  7. Στο τέλος, ώστε να έχει ανακατευτεί καλά το αλεύρι, ρίχνουμε και τα αμύγδαλα.
  8. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίζουν οι άκρες τους.
  9. Τους βγάζουμε και αφού κρυώσουν λίγο τους ψεκάζουμε με ανθόνερο και τους πετάμε στην άχνη να γεμίσουν καλά από όλες τις πλευρές. 
  10. Όταν τους σερβίρουμε στην πιατέλα πασπαλίζουμε λίγο άχνη ακόμα για να είναι πιο εμφανίσιμοι!
Να θυμάστε ότι χτυπάμε πολύ καλά τη μαργαρίνη µε τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σαν σαντιγί (αφράτη κρέμα). Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και βουτυράτη, όχι σφιχτή. Θελουν να ψηθούν καλά. Όταν ροδίσουν ελαφρά και σκάσουν ελαφρά τότε είναι έτοιμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.