Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Υλικά
- 2 μελιτζάνες φλάσκες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 φλ. ρύζι για πιλάφι, όπως καρολίνα
- 2½ φλ. νερό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά καρέ.
- Τις αφήνουμε για 10΄σε λεκάνη με νερό και στη συνέχεια τις στύβουμε καλά με τα χέρια να στραγγίσουν.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι για 5΄.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τις μελιτζάνες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄-6΄.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, το νερό και το αλατοπίπερο και βράζουμε τη σάλτσα για 10΄.
- Τέλος προσθέτουμε το ρύζι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Σιγοβράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά, χωρίς καπάκι, για 10΄, μέχρι το καστανό ρύζι fytro να απορροφήσει όλα τα υγρά και να παραμείνει σπυρωτό.
- Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά σκεπάζουμε το πιλάφι με πετσέτα και το αφήνουμε να σταθεί για 5΄-6΄.
- Το σερβίρουμε σκέτο ή με φύλλα δυόσμου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.