Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Μελιτζανοπίλαφο (Πιλάφι μελιτζάνας)


Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φλ. ρύζι για πιλάφι, όπως καρολίνα
  • 2½ φλ. νερό
  •  αλάτι
  •  φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά καρέ. 
  2. Τις αφήνουμε για 10΄σε λεκάνη με νερό και στη συνέχεια τις στύβουμε καλά με τα χέρια να στραγγίσουν.
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι για 5΄. 
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις μελιτζάνες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄-6΄.
  5. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, το νερό και το αλατοπίπερο και βράζουμε τη σάλτσα για 10΄. 
  6. Τέλος προσθέτουμε το ρύζι  και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. 
  7. Σιγοβράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά, χωρίς καπάκι, για 10΄, μέχρι το  καστανό ρύζι fytro να απορροφήσει όλα τα υγρά και να παραμείνει σπυρωτό.
  8. Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά σκεπάζουμε το πιλάφι με πετσέτα και το αφήνουμε να σταθεί για 5΄-6΄. 
  9. Το σερβίρουμε σκέτο ή με φύλλα δυόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.