Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Σαλάτα με πέννες

Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Υλικά

  • 500 γραμμ. πένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
  • 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκοµµένες
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 1/2 κούπα ελιές ψιλοκοµµένες
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα αμυγδαλοτύρι τριμμένο
  •  αλάτι
  •  πιπέρι
  • Για τη σος
  • 1/4 κούπας τσαγιού ξίδι λευκό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1/3 κούπας τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό για 10΄. 
  2. Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό (για να μην κολλάνε μεταξύ τους), τις ξαναστραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε μέσα σε βαθιά σαλατιέρα.
  3. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά: τις πιπεριές, τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, τις ελιές, τα φρέσκα κρεμμύδια και τη μοτσαρέλα. 
  4. Αλατοπιπερώνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος και με σύρμα τα χτυπάμε καλά, να πυκνώσει η σος. 
  6. Περιχύνουμε με αυτή τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα ζυμαρικά με το ντρέσινγκ. 
  7. Σερβίρουμε τη σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.