Mερίδες: 6
Υλικά
- 500 γραμμ. πένες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
- 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκοµµένες
- 2 κ.σ. κάππαρη
- 1/2 κούπα ελιές ψιλοκοµµένες
- 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κούπα αμυγδαλοτύρι τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- Για τη σος
- 1/4 κούπας τσαγιού ξίδι λευκό
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 1/3 κούπας τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό για 10΄.
- Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό (για να μην κολλάνε μεταξύ τους), τις ξαναστραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε μέσα σε βαθιά σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά: τις πιπεριές, τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, τις ελιές, τα φρέσκα κρεμμύδια και τη μοτσαρέλα.
- Αλατοπιπερώνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος και με σύρμα τα χτυπάμε καλά, να πυκνώσει η σος.
- Περιχύνουμε με αυτή τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα ζυμαρικά με το ντρέσινγκ.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.