Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Πρασοκεφτέδες


Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 4 λεπτά

Υλικά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 μεγάλα πράσα
  • 3 μεγάλες πατάτες βρασμένες με τη φλούδα τους
  • 3 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο + 9 κ.σ. νερό
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ + 1 κ.σ. λάδι + 2 κ.σ. νερό
  • 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε τα πράσα και κρατάμε μόνο το τρυφερό μέρος. 
  2. Κόβουμε σε λεπτές φέτες, τις τοποθετούμε σε τηγάνι φαρδύ και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε ίσα να καλυφτούν τα πράσα. Τα αχνίζουμε ώσπου να πιουν τα υγρά τους. 
  3. Όταν δεν θα έχει μείνει καθόλου νερό στο τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2΄-3΄ ώσπου να μοσχομυρίσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις καθαρίζουμε και με πιρούνι τις λιώνουμε σε λεκάνη. 
  5. Ανακατεύουμε τις 3 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο + 9 κ.σ. νερό, τα 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ + 1 κ.σ. λάδι + 2 κ.σ. νερό και τα προσθέτουμε μέσα.
  6. Προσθέτουμε επίσης και τα πράσα, τα αυγά, το αλεύρι, τον άνηθο, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει.
  7. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για 2΄ από κάθε πλευρά να ροδίσουν. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.