Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 4 λεπτά
Υλικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 6 μεγάλα πράσα
- 3 μεγάλες πατάτες βρασμένες με τη φλούδα τους
- 3 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο + 9 κ.σ. νερό
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ + 1 κ.σ. λάδι + 2 κ.σ. νερό
- 2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλεύρι για το τηγάνισμα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Καθαρίζουμε τα πράσα και κρατάμε μόνο το τρυφερό μέρος.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες, τις τοποθετούμε σε τηγάνι φαρδύ και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε ίσα να καλυφτούν τα πράσα. Τα αχνίζουμε ώσπου να πιουν τα υγρά τους.
- Όταν δεν θα έχει μείνει καθόλου νερό στο τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2΄-3΄ ώσπου να μοσχομυρίσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη.
- Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις καθαρίζουμε και με πιρούνι τις λιώνουμε σε λεκάνη.
- Ανακατεύουμε τις 3 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο + 9 κ.σ. νερό, τα 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ + 1 κ.σ. λάδι + 2 κ.σ. νερό και τα προσθέτουμε μέσα.
- Προσθέτουμε επίσης και τα πράσα, τα αυγά, το αλεύρι, τον άνηθο, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει.
- Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για 2΄ από κάθε πλευρά να ροδίσουν. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.