Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Υλικά
http://www.argiro.gr
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. μανιτάρια (ασπρομανίταρα)
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 φλ. πλιγούρι
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί ή νερό
- 4 φλ. ζωμό λαχανικών (ζεστό)
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγο φυτικό τυρί ή παρμεζάνα απο ανακάρδια
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5΄ να πιουν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε, το ααφήνουμε για 2΄ να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε το πλιγούρι , τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό και αλατοπιπερώνουμε.
- Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 10΄ μέχρι να μοιάζει με πιλάφι.
- Τέλος πασπαλίζουμε τον μαϊνταντό και σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο φυτικό τυρί.
http://www.argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.