Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Πλιγούρι με μανιτάρια

Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά

Υλικά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 500 γρ. μανιτάρια (ασπρομανίταρα) 
  • 1 ξερό κρεμμύδι 
  • 2 φλ. πλιγούρι 
  • 1 κ.σ. πελτέ 
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί ή νερό 
  • 4 φλ. ζωμό λαχανικών (ζεστό) 
  • 2 κ.σ. μαϊντανό 
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • Λίγο φυτικό τυρί ή παρμεζάνα απο ανακάρδια 
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια. 
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. 
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5΄ να πιουν τα υγρά τους. 
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε, το ααφήνουμε για 2΄ να γίνει διάφανο. 
  5. Προσθέτουμε το πλιγούρι , τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. 
  6. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. 
  7. Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 10΄ μέχρι να μοιάζει με πιλάφι. 
  8. Τέλος πασπαλίζουμε τον μαϊνταντό και σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο φυτικό τυρί. 

http://www.argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.