Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

Εκμέκ καταϊφι

Υλικά:
  • 1 πακετο καταιφι
  • 3 συσκευασιες ανθος αραβοσιτου πορτοκάλι (οχι στιγμής)
  • 1 λιτρο χυμο πορτοκαλι
  • 250 γρ. φυτικη μαργαρινη
  • 1 1/2 κουπες ζαχαρη
Υλικά για το σιροπι:
  • 1 κιλο ζαχαρη
  • 2 κούπες νερο
  • φλουδα λεμονιου
  • ξυλο κανελας
Υλικά για τη σαντιγί:
  • 400 ml φυτική κρέμα γάλακτος ή γάλα καρύδας
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη (ή όσο χρειαστεί για να πυκνώσει σαντιγί)
Παρασκευή:
  1. Ανοιγουμε και ξαίνουμε (αφρατεύουμε) το καταιφι.
  2. Αλειφουμε το ταψι με βουτυρο και το στρωνουμε μεσα.
  3. Ραντιζουμε με το λιωμενο ζεστο βουτυρο.
  4. Ψηνουμε στο φουρνο μεχρι να ροδισει.
  5. Εντωμεταξυ φτιαχνουμε το σιροπι βραζοντας τα υλικα.
  6. Μολις ετοιμαστει αφαιρουμε το λεμονι και την κανελα και περιχυνουμε το καταιφι που εχουμε αφησει να κρυωσει λιγο.
  7. Για την κρεμα βραζουμε το ανθος συμφωνα με τις οδηγιες, απλά αντί για γάλα βάζουμε τον χυμο πορτοκαλιού προσθετοντας και την ζαχαρη και την αφηνουμε να κρυωσει στο ψυγειο.
  8. Οταν την βγαλουμε απο κει την χτυπαμε λιγο στο μιξερ να αφρατεψει.
  9. Κατοπιν την στρωνουμε πανω απο το καταιφι.
  10. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγύ.
  11. Την στρώνουμε επάνω απο τη κρέμα.
  12. Διακοσμουμε με καβουρντισμενο σουσάμι ή τριμμένο φυστίκι αιγίνης.
Μπορείτε να βάλετε και φυτική σαντιγί επάνω απο τη κρέμα εαν θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.