Υλικά:
- 1 πακετο καταιφι
- 3 συσκευασιες ανθος αραβοσιτου πορτοκάλι (οχι στιγμής)
- 1 λιτρο χυμο πορτοκαλι
- 250 γρ. φυτικη μαργαρινη
- 1 1/2 κουπες ζαχαρη
- 1 κιλο ζαχαρη
- 2 κούπες νερο
- φλουδα λεμονιου
- ξυλο κανελας
- 400 ml φυτική κρέμα γάλακτος ή γάλα καρύδας
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη (ή όσο χρειαστεί για να πυκνώσει σαντιγί)
- Ανοιγουμε και ξαίνουμε (αφρατεύουμε) το καταιφι.
- Αλειφουμε το ταψι με βουτυρο και το στρωνουμε μεσα.
- Ραντιζουμε με το λιωμενο ζεστο βουτυρο.
- Ψηνουμε στο φουρνο μεχρι να ροδισει.
- Εντωμεταξυ φτιαχνουμε το σιροπι βραζοντας τα υλικα.
- Μολις ετοιμαστει αφαιρουμε το λεμονι και την κανελα και περιχυνουμε το καταιφι που εχουμε αφησει να κρυωσει λιγο.
- Για την κρεμα βραζουμε το ανθος συμφωνα με τις οδηγιες, απλά αντί για γάλα βάζουμε τον χυμο πορτοκαλιού προσθετοντας και την ζαχαρη και την αφηνουμε να κρυωσει στο ψυγειο.
- Οταν την βγαλουμε απο κει την χτυπαμε λιγο στο μιξερ να αφρατεψει.
- Κατοπιν την στρωνουμε πανω απο το καταιφι.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγύ.
- Την στρώνουμε επάνω απο τη κρέμα.
- Διακοσμουμε με καβουρντισμενο σουσάμι ή τριμμένο φυστίκι αιγίνης.
Μπορείτε να βάλετε και φυτική σαντιγί επάνω απο τη κρέμα εαν θέλετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.