Μακαρόνια με κιμά κόκκινης φακής
(bolognese with red lentil)
Υλικά
(bolognese with red lentil)
Υλικά
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 1/2 κούπα σάλτσα τομάτας (π.χ. ψιλοκομμένο πουμαρό)
- 1/2 κούπα κόκκινες φακές
- 1 κούπα ζωμό λαχανικών
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- Ζεστάνετε μια μέτρια κατσαρόλα με 1/4 κούπας νερό σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρετε στο νερό το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, για 4-5 λεπτά.
- Προσθέστε όλα τα άλλα συστατικά, εκτός από το μαϊντανό και μαγειρέψτε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.
- Προσθέστε το μαϊντανό, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για άλλα 5-10 λεπτά, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί.
- Σερβίρετε πάνω από ζυμαρικά της επιλογής σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.