Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Μακαρόνια με κιμά κόκκινης φακής

Μακαρόνια με κιμά κόκκινης φακής
(bolognese with red lentil)

Υλικά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 1/2 κούπα σάλτσα τομάτας (π.χ. ψιλοκομμένο πουμαρό)
  • 1/2 κούπα κόκκινες φακές
  • 1 κούπα ζωμό λαχανικών
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Ζεστάνετε μια μέτρια κατσαρόλα με 1/4 κούπας νερό σε μέτρια φωτιά. 
  2. Σοτάρετε στο νερό το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, για 4-5 λεπτά. 
  3. Προσθέστε όλα τα άλλα συστατικά, εκτός από το μαϊντανό και μαγειρέψτε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. 
  4. Προσθέστε το μαϊντανό, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για άλλα 5-10 λεπτά, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί. 
  5. Σερβίρετε πάνω από ζυμαρικά της επιλογής σας.
http://www.myvegcooking.com/2011/08/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.