Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Τάρτα λεμονιού

Υλικά για τη ζύμη:
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα φυτική μαργαρίνη παγωμένη
  • λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη
  • 8 κ.σ. παγωμένο νερό
Υλικά για τη κρέμα λεμονιού:
  • 300 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 50 ml χυμό λεμονιού
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/3 της κούπας κορν-φλαουρ
  • Φλούδα από 1 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Φυτική σαντιγί (προαιρετικά)
Βάση:
  1. Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το αλεύρι ,τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαργαρίνη και χτυπάμε μέχρι να γίνει τρίμα. 
  2. Προσθέτουμε μια-μια κουταλιά το παγωμένο νερό και χτυπάμε ώσπου να ξεκολλήσει από το κάδο του μίξερ.
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών και το στρώνουμε σε φόρμα για τάρτα, να καλύπτει και τα τοιχώματα. 
  4. Με ένα πιρούνι τρυπάμε σε διάφορα σημεία τη ζύμη για να μην φουσκώσει κατά το ψήσιμο.
  5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου πάνω-κάτω για ένα τέταρτο, τη βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα:
  1. Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού (κρατάμε λίγο να διαλύσουμε το κορν-φλαουρ ), το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού, το ξύσμα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει η ζάχαρη. 
  2. Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν-φλαουρ και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει. 
  3. Αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα, αφαιρούμε τη φλούδα και την αδειάζουμε πάνω από τη ψημένη ζύμη. 
  4. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και μετά από 3-4 ώρες γαρνίρουμε με τη σαντιγί και σερβίρουμε.
Δείτε και άλλες νηστίσιμες συνταγές στο nistisimo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.