Υλικά για τη ζύμη:
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα φυτική μαργαρίνη παγωμένη
- λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη
- 8 κ.σ. παγωμένο νερό
Υλικά για τη κρέμα λεμονιού:
Βάση:
- Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το αλεύρι ,τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαργαρίνη και χτυπάμε μέχρι να γίνει τρίμα.
- Προσθέτουμε μια-μια κουταλιά το παγωμένο νερό και χτυπάμε ώσπου να ξεκολλήσει από το κάδο του μίξερ.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών και το στρώνουμε σε φόρμα για τάρτα, να καλύπτει και τα τοιχώματα.
- Με ένα πιρούνι τρυπάμε σε διάφορα σημεία τη ζύμη για να μην φουσκώσει κατά το ψήσιμο.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου πάνω-κάτω για ένα τέταρτο, τη βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Κρέμα:
- Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού (κρατάμε λίγο να διαλύσουμε το κορν-φλαουρ ), το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού, το ξύσμα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν-φλαουρ και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει.
- Αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα, αφαιρούμε τη φλούδα και την αδειάζουμε πάνω από τη ψημένη ζύμη.
- Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και μετά από 3-4 ώρες γαρνίρουμε με τη σαντιγί και σερβίρουμε.
Δείτε και άλλες νηστίσιμες συνταγές στο nistisimo.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.