Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Κοκκινιστό κεμπάπ σόγιας

Κοκκινιστό κεμπάπ σόγιας
(Για 2 άτομα)

Υλικά:
  • 1 κούπα σόγια σε κομμάτια
  • Ελαιόλαδο
  • Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές σε φέτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπαχάρι
  • Λίγο κύμινο
  • Πολύ λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1/2 κουτί πουρέ τομάτας
  1. Βράζουμε τη σόγια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
  2. Σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και λίγο αργότερα προσθέτουμε το σκόρδο, τις πιπεριές και τη σόγια συνεχίζοντας το σοτάρισμα. Προσθέτουμε αρκετό αλάτι (εντάξει φτάνει τόσο!), πιπέρι, πάπρικα, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι (όλα λίγο περισσότερο απ" ό,τι συνήθως), λίγο κύμινο και ακόμα λιγότερο (πολύ λίγο) γαρύφαλλο τριμμένο. 
  3. Ρίχνουμε 1/2 κουτί πουρέ τομάτας και λίγο νεράκι. 
  4. Κατεβάζουμε τη φωτιά (μέτρια) και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. 
  5. Λίγο πριν σβήσουμε, ρίχνουμε ελαιόλαδο. Σερβίρουμε με απλό πιλάφι, πουρέ, πατάτες τηγανιτές ή ό,τι άλλο προτιμάμε. Και καλή μας όρεξη!
http://cozykitchenmoments.blogspot.gr/2011/10/blog-post_31.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.