Συστατικά:
- 500 γρ. πέννες ή οποιοδήποτε είδος ζυμαρικών που σας αρέσει
- 2 1/2 κούπες γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη
- 2 κούπες πουρέ κολοκύθας (περίπου 450 γρ.)
- 1 κούπα τριμμένο φυτικό τυρί τύπου βιοτρός
- 1/2 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
- 1 κομματάκι πιπερόριζα τριμμένη (προαιρετικά)
- 1 1/2 κ.γ. αλάτι ιμαλαίων ή kosher συν 1-2 κ.σ. αλάτι για το νερό των ζυμαρικών
- 1/2 κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
- 2 κ.σ. ηλιέλαιον ή λάδι απο σπόρους σταφυλιού
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας ή φυτική μαργαρίνη
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα ή μερικά φύλλα φασκόμηλο (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Καθαρίστε την κολοκύθα κόψτε την σε κύβους και βράστε την για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει, εναλλακτικά μπορειτε να την κόψετε στην μέση και να την ψήσετε σε μια λαδόκολλα στον φούρνο (η κομμένη πλευρά της κολοκύθας προς τα κάτω) για περίπου 30-45 λεπτά.
- Πολτοποιήστε τη κολοκύθα στο μπλέντερ, εαν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό απο το βράσιμο.
- Βράζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό για τα ζυμαρικά, όταν το νερό είναι σε θερμοκρασία βρασμού προσθέστε 2 κ.σ. αλάτι , τα ζυμαρικά, και ανακατεύετε συχνά για να μην κολλήσει.
- Μαγειρέψτε για 6-8 λεπτά. Μην ξεπλύνετε με κρύο νερό τα ζυμαρικά για να κολλήσει η σάλτσα επάνω στα ζυμαρικά.
- Ενώ τα ζυμαρικά σας βράζουν σε ένα μέτριο τηγάνι με μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνετε το λάδι και το λάδι καρύδας, προσθέστε το κρεμμύδι, σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν 1-2 λεπτά.
- Προσθέστε το γάλα καρύδας, τον πουρέ κολοκύθας, 1 1/2 κ.γ. αλάτι, μαύρο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
- Ανακατέψτε δυνατά ή χρησιμοποιήστε μια ραβδομπλέντερ στο μίγμα μέχρι να γίνει λείο, μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά.
- Προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου και το φυτικό τυρί, ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο και βγάλτε το απο την φωτιά.
- Τα ζυμαρικά θα πρέπει να έχουν γίνει μέχρι τώρα, στραγγίξτε τα σε ένα σουρωτήρι, στη συνέχεια βάλτε τα ξανά πίσω στν κατσαρόλα και προσθέστε τη σάλτσα ανακατεύοντας για να πάει η σάλτσα καλά σε όλα τα ζυμαρικά.
- Σερβίρετε το φαγητό ζεστό σε βαθύ πιάτο, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.