Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

Τυρί από ρεβύθια και κάνναβη με αγάρ

Υλικά:
  • 1 κούπα μαγειρεμένα και στραγγισμένα ρεβίθια
  • 1 1/2 κούπα γάλα ρυζιού (ή κάνναβης ή αμυγδάλου κ.α.)
  • 1/4 κούπα ξεφλουδισμένοι σπόροι κάνναβης
  • 1/4 κούπα διατροφική μαγιά
  • 1/4 κούπα vegan μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. μουστάρδα κίτρινη
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κούπα νιφάδες άγαρ (όχι σκόνη)
  • 1 κ.σ. ταχίνι (προαιρετικά)
Παρασκευή:
  1. Τοποθετήστε σε ένα επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) τα ρεβίθια, τη 1/2 κούπα του γάλακτος ρυζιού, τους σπόρους κάνναβης, τη διατροφική μαγιά, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, και το αλάτι. 
  2. Πολτοποιήστε μέχρι να γίνει όσο το δυνατότερον ομογενοποιημένο και λείο, σταματώντας το μηχάνημα τακτικά για να ξύσετε τις πλευρές προς τα κάτω με μια λαστιχένια σπάτουλα για να πολτοποιηθούν καλλύτερα τα υλικά.
  3. Εν τω μεταξύ, συνδυάστε το υπόλοιπο γάλα ρυζιού με τις νιφάδες άγαρ σε μια μικρή κατσαρόλα. Σιγά-σιγά αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας συχνά, έτσι ώστε το άγαρ να μην κολλήσει .
  4. Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι το άγαρ να διαλυθεί και το υγρό να αρχίζει να πήζει ελαφρά, για περίπου 5 λεπτά.
  5. Μεταφέρετε το μίγμα άγαρ στον επεξεργαστή τροφίμων πολτοποιήστε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάστε και εαν το θέλετε πιο αλμυρο ή ξινό προσθέστε περισσότερο χυμό λεμονιού και αλάτι.
  6. Γρήγορα μεταφέρετε το μίγμα σε 2 ή 3 δοχεία (λέω γρήγορα, επειδή μόλις μπει και αρχίσει να κρυώνει το αγάρ πήζει)
  7. Ρίχνετε το μείγμα σε επαναχρησιμοποιημένα δοχεία από φυτικό τυρί ή μικρά πλαστικά δοχεία αποθήκευσης (τάπερ).
  8. Το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες, μέχρι να κρυώσει εντελώς και να είναι σκληρό στην αφή.
  9. Κόψτε σε φέτες.
  10. Σερβίρετε και απολαύστε.
-     Κάνει 2 - 3 μπλοκ ανάλογα με το μέγεθος των καλουπιών
Read more at http://www.vegkitchen.com/recipes/savor-and-flavor/hot-appetizers-savor-and-flavor/chickpea-and-hempseed-cheese-y-slices/#c21Rr9j26MqJCf2F.99

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.