Υλικά
Στη μαγιονέζα μπορούμε να προσθέσουμε πολλά διαφορετικά υλικά και να διαφοροποιήσουμε τη γεύση της όπως:
* ή να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο φυτικό ρόημα παρασκευής μας όπως γάλα απο ρεβύθι.
http://greenchef.gr/2012/06/μαγιονέζα-από-γάλα-σόγιας/
- 3/4 φλιτζ. γάλα σόγιας
- 1 κ.σ.χυμό από λεμόνι
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1/2 κ.σ. μουστάρδα ή 1/2 κ.γ. σιναπόσπορο
- 3/4 κ.σ. αλάτι
- Μία πρέζα ζάχαρη
- 3/4 κούπας ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό λάδι
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε για ένα λεπτό όλα τα υλικά εκτός από το λάδι.
- Ενώ δουλεύει το μπλέντερ προσθέτουμε το λάδι λίγο λίγο μέχρι να πήξει η μαγιονέζα.
- Βάζουμε τη μαγιονέζα σε γυάλινο βάζο που κλείνει, διατηρείται στο ψυγείο 7 με 10 μέρες.
Στη μαγιονέζα μπορούμε να προσθέσουμε πολλά διαφορετικά υλικά και να διαφοροποιήσουμε τη γεύση της όπως:
- Βιολογικό γάλα σόγιας υπάρχει πλέον σχεδόν σε όλα τα S/M και φυσικά στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, μπορούμε όμως να φτιάξουμε και μόνοι μας.
- σκόρδο
- μυρωδικά (μαϊντανο, μάραθο, άνηθο, δυόσμο κ.α.)
- Μπαχαρικά (ρίγανη, θυμάρι, κόλιανδρο κ.α.)
- κάπαρη
- αγγουράκι τουρσί
- κρίταμο τουρσί
- πιπεριά Φλωρίνης ψητή
* ή να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο φυτικό ρόημα παρασκευής μας όπως γάλα απο ρεβύθι.
http://greenchef.gr/2012/06/μαγιονέζα-από-γάλα-σόγιας/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.