Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Μαγειρίτσα μανιταριών με πατάτα και ταχίνι


Προετοιμασία: 20΄ Παρασκευή: 30΄

Υλικά (για 4 άτομα):
  • 2 κιλά μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1 μικρό μαρούλι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 6 κ.σ. ταχίνι
  • 1 καρότο (κατά προτίμηση βιολογικό) κομμένο στη μέση κατά μήκος
  • 1 πατάτα (κατά προτίμηση βιολογική), κομμένη στα 4
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Διαδικασία
  1. Σε μια κατσαρόλα σoτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το μαρούλι, το καρότο, την πατάτα, το αλάτι και το πιπέρι. 
  2. Ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται ώστε να καλυφθούν τα λαχανικά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. 
  3. Στα 20 - 25 περίπου λεπτά βρασμού αφαιρούμε το καρότο και την πατάτα, τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, τα πολτοποιούμε, προσθέτοντας λίγο απο το ζουμί της σούπας εαν χρειαστεί, και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. 
  4. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 4 - 5 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε.
-      Ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται ώστε να καλυφθούν τα λαχανικά ισα - ίσα, δεν χρειάζεται πολύ νερό γιατί τα μανιτάρια θα βγάλουν και αυτά αρκετό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.