Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Τυρί τύπου τσένταρ με άγαρ

Φέτες φυτικού τυριού τσένταρ επάνω σε φέτες αγγουριού
Υλικά για ένα τούβλο:
  • 5 κ.γ. σκόνη άγαρ (όχι νιφάδες)
  • 1 ½ κούπα νερό
  • ½ κούπα ωμά κάσιους
  • ¼ κούπα διατροφική μαγιά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ κ.σ. αλάτι kosher
  • ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστού
  • ¼ κ.γ. κύμινο, ψημένα
  • 1/8 κ.γ. καγιέν σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. ξηρά μουστάρδα
  • ¼ κ.γ. κιτρινόριζα (κουρκουμά)
οδηγίες:

  1. Βάλτε τη σκόνη άγαρ στο νερό και ανακατέψτε για να ενσωματώσει σταδιακά το άγαρ μέσα στο νερό σε μια κατσαρόλα. Αφήστε αυτό το μίγμα να σταθεί ενώ ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά μαζί.
  2. Τοποθετήστε τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και πολτοποιήστε μέχρι να γίνουν σκόνη.
  3. Σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά βράστε το άγαρ ανακατεύοντας συνεχώς έτσι ώστε το άγαρ να μην καεί. 
  4. Όταν το μείγμα αρχίζει να σιγοβράσει χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά συνεχίζοντας να ανακατεύετε.
  5. Μετά από 5 λεπτά χύστε το μίγμα άγαρ στο μπλέντερ αμέσως (πριν αρχίσει να πήζει το αγαρ). 
  6. Ανακατέψτε έως ότου όλα ενσωματωθούνε καλά.
  7. Ρίξτε το μίγμα σε ένα πυρίμαχο δοχείο όπως ένα ένα ορθογώνιο πυρέξ και αφήστε το τυρί να κρυώσει για μια περίπου ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάλτε το στο ψυγείο . Εάν καταψύξετε το μίγμα ενώ είναι ακόμα ζεστό τότε θα σχηματιστεί μια δυσάρεστη υφή στην επιφάνεια του τυριού.
  8. Αμέσως μόλις το τυρί παγώσει είναι έτοιμη για χρήση. 
-   Κρατάει στο ψυγείο περίπου μία εβδομάδα.
http://veganepicurean.blogspot.gr/2009/08/vegan-cheddar-cheese-brick-substitute.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.