Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Τάρτα μήλου


Υλικά για τη ζύμη:
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/3 κούπας καλαμποκέλαιο
  • 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν-πάουντερ
  • Ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
Υλικά για τη γέμιση:
  • 3 μεγάλα κόκκινα μήλα κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κούπα νερό
Παρασκευή:
  1. Βάζουμε σε ένα τηγάνι τα μήλα με τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη κανέλα και το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. 
  2. Βράζουμε μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα και να δέσει η σάλτσα τους. 
  3. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και ετοιμάζουμε τη ζύμη της τάρτας. 
  4. Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά με τη σειρά που αναγράφονται στη συνταγή και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα έως ότου ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του μίξερ. 
  5. Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, τη πλάθουμε σε μία μπάλα και την αφήνουμε για 1/2 ώρα να ξεκουραστεί. 
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω και λαδώνουμε ελαφριά με ένα πινέλο το πάτο και τα πλαϊνά μίας ταρτιέρας. 
  7. Παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας και τοποθετούμε τη ζύμη επάνω. Πατάμε με τα δάκτυλα μας τη ζύμη να ανοίξει και σκεπάζουμε με ένα δεύτερο κομμάτι λαδόκολλας.
  8. Με ένα μικρό πλαστήρι ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο τη ζύμη μας, αφαιρούμε το πάνω μέρος της λαδόκολλας και τουμπάρουμε το φύλλο μέσα στην ταρτιέρα.  
  9. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και με ένα μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει στα πλαϊνά. 
  10. Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία τη ζύμη για να μην φουσκώσει κατά το ψήσιμο. 
  11. Αλείφουμε τη βάση της τάρτας με μαρμελάδα βερίκοκο ή σάλτσα μήλου, να πάει παντού και από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση των μήλων. 
  12. Με το ζυμάρι που μας περίσσεψε κόβουμε λωρίδες ζύμης και τις τοποθετούμε γύρω-γύρω από τη τάρτα να κλείσουμε τη γέμιση.
  13. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο αμύγδαλο έτσι ώστε να καλύψουμε καλά τα μήλα και με τη καστανή ζάχαρη πασπαλίζουμε τις λωρίδες που έχουμε βάλει γύρω-γύρω από τη τάρτα.  
  14. Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή είναι απο το nistisimo.gr , έχει και άλλες νηστίσιμες συνταγές, ψάξτε το.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.