Υλικά για τη ζύμη:
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2/3 κούπας καλαμποκέλαιο
- 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν-πάουντερ
- Ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
Υλικά για τη γέμιση:
Παρασκευή:
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι τα μήλα με τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη κανέλα και το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Βράζουμε μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα και να δέσει η σάλτσα τους.
- Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και ετοιμάζουμε τη ζύμη της τάρτας.
- Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά με τη σειρά που αναγράφονται στη συνταγή και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα έως ότου ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του μίξερ.
- Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, τη πλάθουμε σε μία μπάλα και την αφήνουμε για 1/2 ώρα να ξεκουραστεί.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω και λαδώνουμε ελαφριά με ένα πινέλο το πάτο και τα πλαϊνά μίας ταρτιέρας.
- Παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας και τοποθετούμε τη ζύμη επάνω. Πατάμε με τα δάκτυλα μας τη ζύμη να ανοίξει και σκεπάζουμε με ένα δεύτερο κομμάτι λαδόκολλας.
- Με ένα μικρό πλαστήρι ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο τη ζύμη μας, αφαιρούμε το πάνω μέρος της λαδόκολλας και τουμπάρουμε το φύλλο μέσα στην ταρτιέρα.
- Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και με ένα μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει στα πλαϊνά.
- Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία τη ζύμη για να μην φουσκώσει κατά το ψήσιμο.
- Αλείφουμε τη βάση της τάρτας με μαρμελάδα βερίκοκο ή σάλτσα μήλου, να πάει παντού και από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση των μήλων.
- Με το ζυμάρι που μας περίσσεψε κόβουμε λωρίδες ζύμης και τις τοποθετούμε γύρω-γύρω από τη τάρτα να κλείσουμε τη γέμιση.
- Πασπαλίζουμε με το τριμμένο αμύγδαλο έτσι ώστε να καλύψουμε καλά τα μήλα και με τη καστανή ζάχαρη πασπαλίζουμε τις λωρίδες που έχουμε βάλει γύρω-γύρω από τη τάρτα.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή είναι απο το nistisimo.gr , έχει και άλλες νηστίσιμες συνταγές, ψάξτε το.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.