Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Μπουρεκάκια πατάτας

για τη ζύμη:
  • 2 1/4 κούπες αλεύρι 
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 1/2 κ.γ. αλάτι 
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο 
  • 1/3 κούπα νερό 
Για τη γέμιση:
  • 400 γρ πατάτες, 
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) 
  • 1 σκελίδα σκόρδο (θρυμματισμένα) 
  • 2 καρότα (τριμμένα) 
  • 1 πιπεριά (τριμμένη) 
  • αλάτι και πιπέρι 
Μέθοδος παρασκευής:
  1. Ανακατεουμε τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μαλακή. 
  2. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. 
  3. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις ψήνουμε. Πετάξτε το νερό. 
  4. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 1 κουταλιά φυτικό λάδι. 
  5. Προσθέστε τα καρότα και τις πιπεριές και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. 
  6. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και αποσύρετε από τη φωτιά. 
  7. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο και το κόβουμε σε 2 κομμάτια στη μέση. 
  8. Απλώστε τη γέμιση στη μέση των δύο ορθογώνια και στη συνέχεια διπλώστε τα και πατήστε τις άκρες για να τα σφραγίσετε. 
  9. Βάλτε τα σε ένα λαδωμένο ταψί και ψήστε τα για 30-40 λεπτά στους 200 ° C εώς να κοκκινήσουν.
www.veganskirecepti.com/archives/4307

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.