Υλικά
- 400 γρ.φύλλο κρούστας.
- 200 γρ. Καλαμπόκι στραγγισμένο,
- ½ κιλό λάχανο ψιλοκομμένο,
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο,
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
- 2 πράσα ψιλοκομμένα,
- 100 γρ.φυτική μαργαρίνη,
- 2-3 σταγόνες κόκκινο ταμπάσκο,
- 1 κουταλιά ζάχαρη,
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό,
- αλάτι,
- πιπέρι,
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 2 κ.σ. μαργαρίνη και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το λάχανο, το μαϊντανό, το ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και μισό φλιτζάνι νερό.
- Τα βράζουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
- Σβήνουμε τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε μέσα το καλαμπόκι.
- Κόβουμε το φύλλο κρούστας 18 επί 8 εκατοστά και μ' ένα πινέλο τα περναμε με μαργαρίνη.
- Βάζουμε στην άκρη τους λίγη από τη γέμιση, διπλώνουμε τα πλαϊνά του κάθε φύλλου προς τα μέσα για να μη φύγει η γέμιση και μετά τα τυλίγουμε σε μικρά ρολά. Μην ξεχάσετε να βρέξετε τις άκρες του φύλλου σας με νερό γιατι αλλιώς θα ανοίξουν.
- Περνάμε με μαργαρίνη με πινέλο την επιφάνεια των σπρινγκ ρολ και τα βάζουμε σε ταψί.
- Τα ψήνουμε στους 180ο C για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Τα σερβίρουμε ζεστά με συνοδεία γλυκόξινης σάλτσας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.