Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Ανοιξιάτικα ρολά με φύλλο κρούστας στο φούρνο

Υλικά
  • 400 γρ.φύλλο κρούστας.
  • 200 γρ. Καλαμπόκι στραγγισμένο,
  • ½ κιλό λάχανο ψιλοκομμένο,
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο,
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα,
  • 100 γρ.φυτική μαργαρίνη,
  • 2-3 σταγόνες κόκκινο ταμπάσκο,
  • 1 κουταλιά ζάχαρη,
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό,
  • αλάτι,
  • πιπέρι,
Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 2 κ.σ. μαργαρίνη και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα για 10 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το λάχανο, το μαϊντανό, το ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και μισό φλιτζάνι νερό.
  3. Τα βράζουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
  4. Σβήνουμε τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε μέσα το καλαμπόκι.
  5. Κόβουμε το φύλλο κρούστας 18 επί 8 εκατοστά και μ' ένα πινέλο τα περναμε με μαργαρίνη.
  6. Βάζουμε στην άκρη τους λίγη από τη γέμιση, διπλώνουμε τα πλαϊνά του κάθε φύλλου προς τα μέσα για να μη φύγει η γέμιση και μετά τα τυλίγουμε σε μικρά ρολά. Μην ξεχάσετε να βρέξετε τις άκρες του φύλλου σας με νερό γιατι αλλιώς θα ανοίξουν.
  7. Περνάμε με μαργαρίνη με πινέλο την επιφάνεια των σπρινγκ ρολ και τα βάζουμε σε ταψί.
  8. Τα ψήνουμε στους 180ο C για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  9. Τα σερβίρουμε ζεστά με συνοδεία γλυκόξινης σάλτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.