Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

Καπνιστά χωριάτικα λουκάνικα γλουτένης


Υλικά για 2 λουκάνικα:

  • 1 κούπα αλεύρι γλουτένης
  • 3 κ.σ. αλεύρι βρώμης
  • 1 κούπα νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. μπούκουβο
  • 1 πρέζα λευκό πιπέρι
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα (όχι καυτερή, μόνο για το χρώμα)
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας (για χρώμα)
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη ή 1 σκελίδα φρέσκο ​​σκόρδο λιωμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. υγρό καπνό ή σάλτσα BBQ ή 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
  • 1/2 κ.γ. τριμμένο κύμινο ή μπαχαρικό για κρέας (προαιρετικά)
Μέθοδος :
  1. Ανακατεύουμε καλά όλα τα ξηρά συστατικά σε ένα μπολ (το αλεύρι γλουτένης , το αλεύρι βρώμης και τα ξηρά μπαχαρικά ).
  2. Στη συνέχεια, προσθέστε το νερό , τη πάστα ντομάτας και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική και λεία ζύμη. 
  3. Στη συνέχεια , χρησιμοποιώντας τα χέρια σας , απλά χωρίστε τη ζύμη σε δύο ίσα κομμάτια και πλάστε τη ζύμη σε περίπου κυλινδρικό σχήμα και τοποθετήστε κάθε λουκάνικο σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο - τα 2 κομμάτια αλουμινόχορτα τα έχετε ήδη προετοιμάσει πριν ξεκινήσετε την συνταγή - .
  4. Στη συνέχεια, μπορείτε να τυλίξετε το λουκάνικο σαν ένα πούρο , στρίβοντας τις άκρες κάθε κομματιού. 
  5. Τέλος , τοποθετήστε τα τυλιγμένα λουκάνικα για να μαγειρέφτούν στον ατμό για περίπου 45 λεπτά .
Συμβουλές - Πληροφορίες - Μυστικά
  • Μπορείτε να το καταψύξετε αφού το μαγειρέψετε στον ατμό! 
  • Για το μαγείρεμα στον ατμό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεταλλικό στραγγηστήρι σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή μια σχάρα, να τα βλέπετε που και που εαν έχουν επαρκή ποσότητα νερού.
  • Το λουκάνικο θα πρέπει να είναι πολύ σκληρό και καυτό απο τον πολύ ατμό, στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει για αρκετές ώρες και το βάζουμε στο ψυγείο χωρίς να το ξετυλίξουμε . Μετά από μια μέρα θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν σε διάφορες συνταγές . 
  • Για τηγανητά όπως στην εικόνα, προσθέστε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σωτάρετε σκόρδο, κατόπιν τα λουκάνικα σε φέτες, και μετά χαμηλώστε την φωτιά και προσθέστε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152016753261683&set=gm.565395383529336

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εάν φτιάξατε τη συνταγή ή σας αρέσει αυτή η ανάρτηση κάντε ένα σχόλιο.
Μπορείτε να το δημοσιεύσετε στη σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.